Bloggaaminen vaihtelee elämäntilanteen mukaan

Varimo_Inari_205

Bloggaavat papit, osa 5: ”Haluan jakaa toivoa, iloa ja hyvää oloa. Sitä kristittynä eläminen minulle on”, sanoo nuorten aikuisten pastori Inari Varimo Olarin seurakunnasta Espoosta. Varimo tekee paljon työtä myös netissä.  Hän näkee sosiaalisen median olennaisena osana nykyaikaista kirkon työtä ja ihmisten kohtaamista.

– Bloggaan työni puolesta Espoon seurakuntien nuorten aikuisten omalla nettisivulla cafekismus.fi. Blogin pitämisen ohella twiittaan, facebookkaan ja päivitän nettisivujamme. Tarkoituksena on olla läsnä siellä, missä seurakuntalaisemmekin ovat.

 – Olen tehnyt tietoisen valinnan pitää blogissani esillä sitä, että minä kristittynä ja pappina elän ihan tavallista, vastikään naimisiin menneen nuoren rouvan elämää. Tarkoituksenani on sitä kautta madaltaa kynnystä tulla kirkon toimintaan mukaan ja kohdata meitä kirkon työntekijöitä. Olen nimittäin huomannut, että edelleen monia ihmisiä jännittää jutella papin kanssa tai arveluttaa tulla kirkon ovesta sisään, Varimo pohdiskelee.

Inari Varimo ei tyydy bloggaamaan pelkästään työssään. Vapaa-ajalla hän pitää yhdessä diakonissaäitinsä kanssa kahden sukupolven käsityö-, kotoilu- ja lifestyleblogia nimeltä Ketjusilmukoita.

Erilaisia blogeja Varimo on pitänyt jo vuodesta 2006 lähtien.

– Alun perin aloitin bloggaamisen koiraharrastukseni vuoksi jakaakseni koirajuttuja muiden koiraihmisten kanssa. Siitä se hyvin nopeasti laajeni käsittelemään muitakin aihepiirejä.

– Bloggaamiseni on vaihdellut elämäntilanteeni mukaan. Koirablogin lisäksi olen pitänyt esimerkiksi nuoren naisen sinkkublogia, mutta pääasiallisesti blogini ovat olleet hyvän mielen lifestyle –blogeja. Niissä on keskitytty elämän pieniin iloihin ja kotiasioihin. Luen sellaisia mielelläni itse ja haluan jakaa samaa hyvää mieltä eteenpäin myös omien blogieni kautta.

– Blogit ovat laajentaneet lehtien yleisönosastokirjoittelun suuremman yleisön nähtäväksi ja helposti kommentoitavaksi ja tuovat sitä kautta arvokkaan lisän niin julkiseen kuin kirkon sisäiseenkin keskusteluun, Varimo toteaa.

Inari Varimolle blogit eivät kuitenkaan ole mielipidevaikuttamisen kanava. Hän välttää kärkeviä kannanottoja.

– Haluan pitää blogini toivon, ilon ja hyvän olon jakamisen kanavina. Sellaista minulle kristittynä eläminenkin on. Ihailen muiden blogeissa kauniita kuvia ja oivaltavia näkökulmia vaikkapa siitä, kuinka paljon elämän kauneutta voi kohdata retkellä meren rannalle. Pyrin parhaan kykyni mukaan samanlaiseen ilon tuottamiseen myös itse omien blogieni kautta. Kiinnitän huomiota blogien tekstisisällön lisäksi niiden ulkoasuun ja huolelliseen kieleen.

– Toivoisin, että minua ei kenenkään tarvitsisi jännittää vaan voisin jakaa tätä tavallista elämää kohtaamieni ihmisten kanssa ja yhdessä me voisimme elää kristittyinä tässä maailmassa. Jos bloggaamisella tarvitsee joku tavoite olla, jotain tällaista haluan cafekismus -blogillani tavoitella, Inari Varimo summaa.

Lue Bloggaavat papit –sarjan edelliset osat

Blogi toimi ukkosenjohdattimena

Sotilaspapin blogit rauhoittivat kotijoukkoja Somalia-operaatiossa

Yhteisblogista miehen kanssa harmia - perusti oman blogin

Ärsyyntyminen teki kirkkoherrasta blogistin

Vastaa