Heinäluoma: Vanhemmat hukassa kasvattajina kristinuskon merkityksen vähennyttyä

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sd) esittää ortodoksisessa verkkolehdessä Simeon ja Hanna, että Irakin vainottuja kristittyjä pitäisi ottaa Suomeen.

Hän pohtii lehdessä eritoten Syyrian ja Irakin kristittyjen kohtaloa.

– Erityisen tarkkaan on syytä miettiä silloin, kun kysymyksessä on ihmisten joutuminen vainotuiksi uskonnon tai etnisyyden takia. Sillä tavalla ei saisi antaa periksi, että toisin ajattelevat – eri tavalla uskovat joutuvat lähtemään pois synnyin- ja asuinseuduiltaan.

– Tämä uusi islamilainen kalifaatti (toim. huom. ISIS), joksi se itseään kutsuu, antaa kolme vaihtoehtoa: kääntyminen islamilaisuuteen, veron maksaminen tai pois lähteminen. Se on äärimmäisen julmaa ja täysin mahdotonta hyväksyä tai edes ymmärtää miltään osin. Todellakin sydäntä kylmää, ja pidän aivan perusteltuna näiden vainottujen kristittyjen ottamista tällaisissa olosuhteissa Suomeen, hän jatkaa.

Heinäluoma ottaa lehdessä kantaa myös Suvivirsi-keskusteluun. Hänen mukaansa ”ongelma” ei ole eduskunnassa.

– Täällä on halu säilyttää vanhoja perinteitämme, joista suomalaisen yhteiskunnan menestyminenkin on paljon kummunnut, ja siihen liittyy myös tämä arvopohja. Luulen, että ongelma on viranomaispäässä. Nythän on puhuttu yksilönoikeuksista hyvin paljon, on tullut perusoikeuslainsäädäntöä, ja viranomaisten kohdalla on epätietoisuutta, missä määrin kristinusko voi näkyä onpa sitten kyseessä koulu tai Puolustusvoimat. Monista yksittäisistä esimerkeistä olen nähnyt, että virkamiehet ovat vähän ihmeissään ja siksi valitsevat linjan, joka ei varmasti loukkaa ketään vähemmistöihin kuuluvaa.

Heinäluoman mukaan myös opetushallituksen ohjeistus kouluille on ollut puutteellinen ja aiheuttanut epävarmuutta.

Vaikka yhteiskunnassa on Heinäluoman mukaan yleensä ottaen tapahtunut maallistumista, sen tapa hoitaa asioita ja ihmisten suhtautuminen toisiinsa tulee kristinuskon opetuksista. Kun kristinuskon merkitys on vähentynyt, vanhemmat alkavat olla Heinäluoman mielestä hukassa kasvatuksen kanssa.

– Nyt näen yhä enemmän, miten vanhemmat todella ovat hukassa – mikä kasvatuksessa on oikein, mikä väärin, mihin saa puuttua, mitä saa sanoa lapselle. Nykyäänhän hyvin suositun ajattelumallin mukaan lapsen pitää saada tehdä omia valintoja ja lapsen valintoja pitää kunnioittaa. Tällainen johtaa arvotyhjiöön, joka sitten täyttyy mediasta ja mainonnasta ja osasta musiikkikulttuuria.

Heinäluoma kommentoi myös arkipyhiä. Hän ei usko, että ne siirtyisivät paikaltaan. Puhemies ei lämpene ”valtion ja kirkon erottamisajatukselle”.

– Mutta saattaa olla, että valtion ja kirkon suhteessa on isomman keskustelun paikka,

– On mietittävä kokonaisuutta, on käytävä läpi muiden maiden esimerkkejä, ja se täytyy tehdä aivan kiihkottomasti. Olen vakuuttunut siitä, että yhteiskunta tarvitsee menestyäkseen vahvoja arvoja, ja jos tavoitellaan täydellistä arvoliberaalisuutta, siitä seuraa loppujen lopuksi paljon pahoinvointia.

Simeon ja Hanna -lehden uutinen kokonaan täällä

Edellinen artikkeliTekstaritupu rohkaisee koululaisia hakemaan apua
Seuraava artikkeliSeurakuntavaaliverkosto: ”Normaali kristillisyys” ajettu marginaaliin

Ei näytettäviä viestejä