HS: Vähemmistöuskontojen opetusta ei leikatakaan

Vähemmistöuskontojen opetus näyttäisi säästyvän leikkauksilta, vaikka hallituksen budjettiriihessä esitettiin ryhmäkoon kasvattamista. Asiasta kertoi Helsingin Sanomat.

Hallitus tavoitteli noin miljoonan euron vuotuisia säästöjä nostamalla vähemmistöuskontojen opetukseen vaadittavaa oppilasmäärää kolmesta kymmeneen. Hallitus perusteli ehdotustaan muun muassa sillä, että päteviä opettajia on hankala löytää vähemmistöuskontojen opetukseen.

Evankelisluterilaisen ja ortodoksisen uskonnon opetuksen vähimmäisryhmäkoko olisi säilynyt kolmessa oppilaassa. Uskontoja voisi hallituksen mukaan erotella siksi, että edellä mainitut ovat kansankirkkoja.

Eduskunnan perustuslakivaliokunta kuitenkin tyrmäsi esityksen, sillä se olisi asettanut oppilaat eri asemaan uskonnon tai vakaumuksen perusteella. Valiokunnan mukaan ehdotuksen taloudellinen hyöty jäisi pieneksi.

Myöskään kansankirkkojen asema ja epäpätevät opettajat eivät ole valiokunnan mukaan hyväksyttäviä syitä kohdella vähemmistöuskontoihin kuuluvia eri tavalla.

Opetusministeriö harkitsee, annetaanko lain raueta vai muutetaanko esitystä niin, että eri ryhmät ovat tasa-arvoisessa asemassa.

Helsingin Sanomat

Edellinen artikkeliYK:n jäsenistö tuomitsi laittomat teloitukset
Seuraava artikkeliIlkka: Saarakkala syyttää arkkipiispaa seurakuntalaisten vedättämisestä ja politikoinnista

Ei näytettäviä viestejä