Käänne – Dance-messu järjestetään sittenkin

Dancemessua

Kuopiossa toukokuisten Kirkkopäivien yhteydessä oli määrä järjestää Dance-messu. Kuopiolaiset sanoivat messulle kiitos ei. Nyt messu on kuitenkin päätetty järjestää.

Asian vahvistaa Kotimaa24:lle Kirkkopäiviä luotsaava Kirkkopalvelujen kehityspäällikkö Jari Kupiainen. Paikkakunta on kuitenkin vaihtunut Kuopiosta Helsinkiin.

– Vastaan näin: Dance-messu nähdään Pikkukirkkopäivillä 14.3. Helsingin Agricolan kirkossa, Kupiainen vastaa maanantai-iltana tekstiviestillä.

Agricolan kirkko on Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kirkko.

– Helsingin päivistä on keskustelu Agricolasta pastori Teemu Laajasalon kanssa ja Joona Haaralan kanssa Dance-messun tiimin osalta. Pikkukirkkopäivät ja Kirkkopäivät haluavat tuoda esille kirkon uudistusta ja ajassa olevia uusia hankkeita. Olemme halunneet antaa uudelle messulle tilaisuuden Pikkukirkkopäivillä Helsingissä ennen suuria Kirkkopäiviä Kuopiossa, Kupiainen kertoo.

Eri paikkakunnilla järjestettävät Pikkukirkkopäivät edeltävät varsinaisia Kirkkopäiviä. Teemu Laajasalo on tällä hetkellä isyysvapaalla eikä hän ole tavoitettavissa kommenttia varten.

– Olemme iloisia, että pääsemme pääkaupunkiin, Tuomasmessun kotikirkkoon Agricolaan. Dance-messun kaava on pitkälti Tuomasmessuun pohjautuva ja meillä on Turussakin paljon yhteyksiä Tuomasmessuun, Dance-messun tuottaja Joona Haarala sanoo.

Ennen Helsinkiä Dance-messu nähdään toistamiseen Turussa 25.1. Mikaelinkirkossa Turun ja Kaarinan seurakuntien järjestämänä. Turussa järjestettiin myös Suomen ensimmäinen Dance-messu maaliskuussa 2012. Turun Dance-messuun liitetään nyt myös nuorten leiri, jossa voi opiskella tapahtuman tuottamista, dj-taitoja, ääni- ja valotekniikkaa sekä laulamista gospel-kuorossa. Turun ja Kaarinan seurakuntien kasvatuksen teologi Kari Kanala kertoo, että Dance-messun ympärille on näin ollen syntymässä myös jonkinlaista yhteisöllisyyttä. Hän pitää mahdollisena, että Turun ja Kaarinan seurakuntien Heinänokan leirikeskukselle kokoontuvat nuoret voisivat jatkossa itse olla mukana järjestämässä Dance-messuja.

Kanala toteaa Kuopion Kirkkopäivien messun peruuntumisen olleen ”harmillinen kokonaisuus”.

– Ymmärrän, että on ennakkoluuloja. Tervetuloa kuopiolaiset katsomaan Turun messua, mistä jäitte paitsi! hän heittää.

Lue myös: Kuopion Dance-messusta tuli pannukakku

Dance-tuottaja: ”On pelätty kirkon herättävän liikaa tunteita”

Yle: Alavan seurakunta torjui dance-messun

Edellinen artikkeliVapaaehtoistyölle palkinto Hämeenlinnassa
Seuraava artikkeliPiispa ja puoluesihteeri puhuvat Raamatusta

Ei näytettäviä viestejä