Kirkon keskusteluapua tarjolla joulunakin

Seurakuntien ylläpitämä Palveleva puhelin toimii joulunakin niin verkossa kuin puhelimessa. Valtakunnalliset palvelut ovat käytössä kaikkialta Suomesta.

– Joulun mielikuvana usein on rauhallinen ja kaunis perheen juhla. Kuitenkin joulun viettoon liittyy monille myös ylisuurilta tuntuvia vaatimuksia. Juhla-ajat ja pidemmät lomat aiheuttavat joskus vaikeuksia ihmissuhteisiin. Toisaalta vuoden mittaan tapahtuneet elämänmuutokset, kuten ero tai läheisen kuolema, tulevat näkyväksi erityisesti jouluna, Palvelevan puhelimen asiantuntija Titi Gävert sanoo.

Palvelevan puhelimen päivystäjät ovat kirkon työntekijöitä ja tehtävään valittuja koulutettuja vapaaehtoisia. Kaikkia päivystäjiä sitoo vaitiolovelvollisuus. Yhteyttä ottava voi purkaa mieltään painavia asioita halutessaan täysin nimettömästi.

Jo 50 vuotta toimineen Palvelevan puhelimen rinnakkaispalvelu Palveleva netti toimii keskeytyksettä. Myös Kirkko Suomessa Chat päivystää joulunpyhinä Facebookissa.

Palveleva puhelin päivystää joka päivä, arkena ja pyhäpäivinä kello 18–01. Viikonloppuisin päivystys jatkuu aamukolmeen saakka. Soitto Palvelevaan puhelimeen maksaa tavallisen lanka- tai matkapuhelun verran.

Suomenkielisen Palvelevan puhelimen numero on 01019 0071.

Ruotsinkielinen päivystys toimii joka ilta kello 20–24 numerossa 01019 0072.

Edellinen artikkeli”Raadollisessa maailmassa ihmiset huolehtivat toisistaan”
Seuraava artikkeliTsunamin muistoksi rukoushetkiä

Ei näytettäviä viestejä