Mielenterveyden keskusliitto kannattaa avioliittolain muutosta

Mielenterveyden keskusliitto (MTKL) kannattaa tasa-arvoisen avioliittolain säätämistä. Liitto muistuttaa käynnissä olevalla Mielenterveysviikolla lain merkityksestä suomalaisten mielenterveysongelmien ehkäisylle.

MTKL:n hallitus linjasi kokouksessaan 18. marraskuuta, että tasa-arvoinen avioliittolaki lisäisi kansalaisten hyvinvointia ja mielenterveyttä luomalla yhteiskuntaan aiempaa sallivampaa ilmapiiriä ja edistämällä kansalaisten yhdenvertaista kohtelua.

Tasa-arvoisen avioliittolain hyväksymällä eduskunta välittäisi kansalaisille viestin siitä, että kaikki Suomen kansalaiset sukupuoleen tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta ovat samanarvoisia, MTKL toteaa.

Lain kauaskantoiset vaikutukset todennäköisesti vähentäisivät MTKL:n mukaan suomalaisten syrjäytymisen kokemusta, päihdeongelmia, itsemurhia ja niiden yrityksiä sekä parantaisivat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien elämänlaatua ja itsetuntoa.

Kansalaisaloite laista käsitellään lakivaliokunnassa 20.11. Eduskunnan täysistunto äänestää laista perjantaina 28. marraskuuta.

Edellinen artikkeliVäitös: Perhe, huumori ja luonto auttavat palestiinalaisia selviytymään
Seuraava artikkeli”Kristitty ei voi olla konservatiivi eikä liberaali”

Ei näytettäviä viestejä