Neuvosto valitsi kirkkoherraksi sihteerinsä – päätöksestä tulossa valitus

Viime viikolla Helsingin ruotsinkielisen Petrus-seurakunnan seurakuntaneuvosto valitsi seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi oman seurakunnan seurakuntapastorin Daniel Björkin (34). Björk voitti neuvoston vaalissa vastaehdokkaansa, Kirkkonummen ruotsinkielisen seurakunnan kappalaisen Monica Heikel-Nybergin (52) äänin 8-3.

Seurakuntaneuvoston päätökseen jätettiin kaksi eriävää mielipidettä. Valitsematta jäänyt Monica Heikel-Nyberg aikoo valittaa päätöksestä tuomiokapituliin.

Valinnan tehneille Petruksen seurakuntaneuvoston jäsenille Björk on tuttu kasvo, koska hän toimii seurakuntaneuvoston sihteerin tehtävissä. Hänet on vihitty papiksi vuonna 2009 ja hän on toiminut koko pappisuransa ajan Petruksen seurakunnan seurakuntapastorina.

Ennen papiksi vihkimistään Björk on ollut eri tehtävissä Porvoon hiippakunnassa sekä Tukholmassa Korskyrkan-nimisessä vapaaseurakunnassa. Hän on ollut työvaihdossa myös Lontoossa sijaitsevassa St Paul’s Shadwell-seurakunnassa.

Vuonna 1994 papiksi vihitty Heikel-Nyberg on toiminut kirkkoherrana Houtskarin-Iniön sekä Vantaan ruotsinkielisessä seurakunnassa vuosina 1996-2008. Työkokemusta hänellä on myös freelance-toimittajana sekä opettajana. Heikel-Nyberg on toiminut Finlands svenska prästförbundin puheenjohtajana vuosina 2005-08.

Björkin valinta on herättänyt keskustelua muun muassa HBL:n Facebook-sivuilla. Useat ihmettelevät miksi seurakuntalaisille ei annettu mahdollisuutta äänestää kirkkoherranvaalissa.

Kirkkoherra Bengt Lassus kertoo Kotimaa24:lle, että seurakuntaneuvosto päätti yksimielisesti pitää valinnan itsellään.

– Tämä on uusi ja täysin lainmukainen menettely, joka meille tuomiokapitulista myönnettiin. Daniel Björk ei ole osallistunut kirkkoherran valintaprosessiin millään tavoin itse, Lassus sanoo.​

Edellinen artikkeliSami Borg: Vaalikoneen vastausaika pitää lukita ennen vaaleja
Seuraava artikkeliVanhoillislestadiolaisuus aiheena Silminnäkijässä

Ei näytettäviä viestejä