Pyhän Laurin kirkkoa kunnostetaan lähivuosina

Pääkaupunkiseudun vanhinta rakennusta Pyhän Laurin kirkkoa ja sen kellotapulia kunnostetaan lähivuosina. Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto on hyväksynyt kunnostustöiden hankesuunnitelman.

Kirkkoa peruskorjattiin viimeksi 1970-luvulla. Jo 1400-luvun puolivälissä rakennettu kirkko paloi vuonna 1893. Perusmuuri ja tiiliholvit ovat keskiajalta, mutta katto ja sisätilojen ilme noudattaa arkkitehti Theodor Höijerin suunnitelmia.

Tämänkertaisissa kunnostustöissä aiotaan tehdä joitakin toiminnallisia muutoksia kuoriosaan, kirkkosaliin, asehuoneeseen, eteiseen, sakastiin ja parvelle. Lisäksi tehdään kunnostuksia, jotka ovat kirkon säilymisen kannalta tärkeitä. Sekä kellaria että yläpohjaa korjataan, lämpöeristeet uusitaan, sadevesijärjestelmää parannetaan ja ilmanvaihtoa koneellistetaan. Kellotapuliin tehdään lahokorjauksia ja sakastin vesi- ja viemärijohdot uusitaan.

Kunnostustöiden hinnaksi on arvioitu 2,5 miljoonaa euroa. Vantaan yhteisen kirkkoneuvoston hankesuunnitelma menee vielä Kirkkohallituksen vahvistettavaksi.

Edellinen artikkeliMiksi uusateismi leviää?
Seuraava artikkeliLiputa lapsen oikeuksien puolesta

Ei näytettäviä viestejä