Seurakunnalla ja Oulun lastensuojelulla nyt keskusteluyhteys

Oulussa kirkosta suojan saaneen huostaanotetun tapauksessa on tapahtunut uusi käänne.

Viime viikolla kävi ilmi, että kansainvälisen työn pastori Árpád Kovács tarjosi 15-vuotiaalle tytölle seurakunnan suojan Kirkko turvapaikkana -oppaan mukaisesti. Kovács kertoo, että hänellä on nyt keskusteluyhteys Oulun lastensuojelusta vastaavien sosiaaliviranomaisten kanssa.

Viime viikolla järjestetty Kovácsin ja sosiaaliviranomaisten tapaaminen loppui lyhyeen. Kovács katsoi tuolloin, ettei keskusteluun ollut sosiaaliviranomaisten puolelta halukkuutta.

– Nyt on saavutettu keskusteluyhteys yhteistyössä sosiaaliviranomaisten kanssa, hekin ovat varmaan miettineet asiaa omalta osaltaan. Vaihdettiin muutamia tekstiviestejä, ja sitten he soittivat minulle. Huomenna tapaamme, on ilo, että pääsemme saman pöydän ääreen, Kovács sanoo.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kirkko tarjoaa suojaa ei-maahanmuuttajalle. Kovács uskoo, että prosessi on siksi ollut vaikea.

– Ensimmäiset askeleet ovat aina vähän työläitä.

Huostaanotettu tyttö on ollut karkuteillä sijaishuollosta jo pitempään. Kovács ei ole kertonut, kuinka kauan tyttö on ollut seurakunnan suojassa.

Lue myös: Kirkko tarjosi suojan 15-vuotiaalle huostaanotetulle

Suojan huostaanotetulle tarjonnut pappi pettyi lastensuojelun tapaamiseen

Edellinen artikkeliKirkolliskokousedustaja: Kirkosta puuttuvat muutosjohtajat
Seuraava artikkeliUlkoistaa vai tehdä itse? – Via Crucis syntyy yhteistyöllä

Ei näytettäviä viestejä