Stubb: Minä vain twiittaan

Pääministeri Alexander Stubb on tänään ottanut kantaa twiittailuunsa. Hänen twiittinsä ovat herättäneet keskustelua puolesta ja vastaan.

Eduskuntatutkimuskeskuksen vt. johtaja Erkka Railo piti taannoin Kotimaa24:n
haastattelussa
Stubbin (kok) urheiluaiheisia twiittejä poliittisessa kriisitilanteessa tyylirikkona. Stubb oli kirjoittanut viestejä triathlon-kilpailustaan hetkellä, jona Ukrainassa oli juuri ammuttu alas matkustajakone ja Israel oli aloittanut maahyökkäyksen Gazaan.

Keskustelu Stubbin twiittien ympärillä on jatkunut tasaisena. Hänen tyyliään on puolustettu mutta myös kritisoitu.

Tänään pääministeri itse lausui asiasta mielipiteenä, kuinkas muuten kuin Twitter-tilillään.

”Hei porukat, Twitter on olemassa keskustelua varten. Työtä ja vapaa-aikaa. Kannattaa aina olla oma ittensä. Ei muuteta mitään.” hän kirjoitti ensin.

”Eniten kritiikkiä niiltä, jotka eivät ole twitterissä. Sananvapaus, sormella osoittaminen ja mielensä pahoittaminen on hassu yhdistelmä.” hän jatkoi tämän jälkeen.

Nopeasti eri tiedotusvälineet uutisoivat Stubbin puolustavan tviittejään.

”En minä mitään twiittejä ’puolustele’, minä vain twiittaan. Eikä niitä kukaan ekana ’uutisoi’. Minä twiittaan ne ekana. #hymiö #avoimuus”, hän jatkoi tämän jälkeen.

Muiden muassa Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka (kok.) on puolustanut Stubbia Twitterissä. Tänään hän twiittasi eteenpäin erään toimittajan viestin, jossa puolustettiin pääministerin oikeutta pitää kunnostaan kiinni.

Myös pääministerin ministeriryhmän erityisavustaja Juho Romakkaniemi kommentoi asiaa tänään Twitterissä: ”Kyllä kansa tietää. #Stubb #Triathlongate #KepuRäksyttää”, hän kirjoitti.

Romakkaniemi linkitti viestinsä
Ilta-Sanomien verkkokyselyyn
. Siihen vastanneista 79 prosenttia katsoo, ettei pääministerin kuntoiluun ja twiittailuun käyttämä aika ole pois työllisyyden edistämisestä. Tällaista arvostelua oli esittänyt kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila. #KepuRäksyttää viitannee niin ikään Anttilan Stubbin twiittailemiseen kohdistamiin jyrkkäsanaisiin näkemyksiin.

23.7. Helsingin Sanomien Talous- ja politiikan toimituksen uutistuottaja Piia Elonen
esitti kritiikkiä Stubbin triathlon-twiittejä kohtaan Gazan ja Ukrainan asioiden ollessa voimakkaasti pinnalla.

Tuolloin, samana päivänä eräs tviittaaja pyysi Twitterissä Stubbia ja Romakkaniemeä tavaamaan Elosen kirjoituksen tarkasti.

”… Ehdottomasti! @piiaelonen on niin taitava ammattilainen, että häntä on aina viisasta kuunnella – ja oppia.” Juho Romakkaniemi kommentoi tuolloin kenties hieman eri sävyyn kuin Stubb tänään.

Päivää tätä ennen 22.7. hän oli todennut eräässä Stubbin tviittailun liittyvässä keskusteluketjussa, että kyse on pääministeriin liittyen myös sananvapauden rajoittamisesta. ”Kyllä tässä siitäkin on kyse. Sen rajoittamiseen voi yrittää painostaa monella tavalla.” hän kirjoitti.

Keskustelun Stubbiin twiiteistä käynnisti tiedotusvälineistä ensimmäisenä Ilta-Sanomat 21.7. Tätä ennen aiheesta puhuttiin jo sosiaalisessa mediassa, muun muassa Twitterissä.

Pääministeri Stubbin Twitter-tili

Erityisavustaja Romakkaniemen Twitter-tili

Ministeri Toivakan Twitter-tili

Edellinen artikkeliLähes kolmetuhatta vieraili vanhan musiikin festivaaleilla
Seuraava artikkeli”Ihmiset tulisi ottaa vastaan yksilöinä”

Ei näytettäviä viestejä