Suojan huostaanotetulle tarjonnut pappi pettyi lastensuojelun tapaamiseen

Kirkko turvapaikkana -oppaan mukaisesti suojaa 15-vuotiaalle tytölle tarjonnut Oulun seurakuntien kansainvälisen työn pastori Árpád Kovács tapasi tänään Oulun lastensuojelun edustajia.

Helmikuusta asti piilotellut ja nyt kirkon suojassa oleva tyttö ja tämän perhe ovat Kovácsin mukaan valtuuttaneet hänet edustamaan tyttöä.

– Tänään oli tapaaminen Oulussa lastensuojeluviranomaisten kanssa. Menin siinä uskossa, että voimme keskustella ja neuvotella. He eivät voi kertoa minulle mitään. He eivät edes kysyneet, mitä tytölle kuuluu. He eivät edes kuunnelleet, mitä minulla on kysyttävää.

– Olisin halunnut kysyä, milloin ja millä aikataululla voimme saada vastauksia niihin kysymyksiin, mitä perhe on esittänyt. Miten tähdätään perheen yhdistämiseen, mitä perheen pitää tehdä, että täyttäisivät kriteerejä, miten huostaanottoja voidaan purkaa, Kovács jatkaa.

Tapaaminen kesti kolme minuuttia. Kovács on erittäin pettynyt ja katsoo lastensuojelun edustajien takertuneen omaan valtaansa ja tehneen dialogin mahdottomaksi.

Kotimaa24 on tämän päivän ajan tuloksetta tavoitellut Oulun lastensuojelun perhehoidosta vastaavaa kommentoimaan asiaa.

Lue myös: Kirkko tarjosi suojan 15-vuotiaalle huostaanotetulle

Edellinen artikkeliKyrkpressen: Espoolaisessa seurakunnassa selvitellään mahdollisia seksuaalisia väärinkäytöksiä
Seuraava artikkeliPaavi pyysi anteeksi kirkossa tapahtunutta lasten seksuaalista hyväksikäyttöä

Ei näytettäviä viestejä