USA:n World Vision peruutti päätöksensä hyväksyä rekisteröidyssä parisuhteessa olevia työntekijöikse

Kristillinen kehitysyhteistyöjärjestö World Visionin yhdysvaltalainen jäsenjärjestö on peruuttanut päätöksensä hyväksyä työntekijöikseen samaa sukupuolta olevat pariskunnat. Tukijoilleen lähettämässään kirjeessä järjestö sanoo, että päätös oli virhe.

Kirjeen mukaan järjestö palaa aikaisempaan käytäntöönsä ja on uskollinen Raamatun näkemykselle, että avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto. ”Olemme kuulleet teitä ja pyydämme nöyrästi anteeksi”, sanotaan järjestön puheenjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan allekirjoittamassa kirjeessä.

Päätös hyväksyä samaa sukupuolta olevat pariskunnat työntekijöiksi aiheutti valtavan palauteryöpyn tukijoilta, jotka uhkasivat lopettaa avustuksensa. Yhdysvaltain World Visionin tukijoista suuri joukko on vanhoillisten evankelikaalisten kirkkojen jäseniä.

Suomen World Visionin toiminnanjohtaja Tiina Saukko ei halua sen kummemmin kommentoida yhdysvaltalaisen järjestön päätöksiä tai siellä käytävää keskustelua.

– Haluan korostaa, että World Vision on itsenäisten kehitysyhteistyöjärjestöjen verkosto, eikä Suomen World Visionilla ole yhteistyötä yhdysvaltalaisen järjestön kanssa. Verkostossa kumppaneitamme ovat maat, joissa toteutamme meidän rahoittamiamme kehitysyhteistyöohjelmia.

– Olen hämmästynyt, että tällaista keskustelua käydään. Me Suomessa palkkaamme kehitysyhteistyön ammattilaisia. Meille keskeistä on lasten elinolosuhteiden parantaminen, me emme kysy uusilta työntekijöiltä siviilisäätyyn kuuluvia asioita.

World Vision on Yhdysvalloista 1950-luvulla alkunsa saanut, kristillinen ja kirkkoihin sitoutumaton kehitysyhteistyöverkosto, joka tunnetaan ennen kaikkea kummilapsitoiminnastaan.

Edellinen artikkeliEhkä hieman sekavaa – Kuinka rippikoulutilastoja luetaan
Seuraava artikkeliDiakoni Helena Kuismalle Sotaveteraaniliiton ansiomitali

Ei näytettäviä viestejä