Uusi johtaja haluaa muuttaa mielikuvat evankelikaaleista

Noin 170-vuotias evankelikaalisia kristittyjä yhdistävä Maailman Evankelinen Allianssi (WEA) on valinnut viestintäjohtajakseen nigerialaista alkuperää olevan Chine Mbubaegbun. Hänellä riittää töitä termiin evankelikaalinen liitettyjen negatiivisten mielikuvien kanssa.

Mbubaegbu on ensimmäinen musta nainen johtajan asemassa Evankelisessa Allianssissa. Hän on 30-vuotias. Työtä tehtävänään hänellä on jo sanan evankelikaalinen herättämien mielikuvien kanssa.

– Olen kyllästynyt evankelikaaleista yhteiskunnassa esitettyihin irvikuviin tuomitsevina naisvihaajina ja siihen, että evankelikaalisuus nähdään televisioevankelioinnin synonyyminä. Tästä evankelisuudessa ei todellakaan ole kyse, hän sanoo Christian Today -lehdelle.

Mbubaegbun mukaan evankelikaalisuus viittaa pikemminkin siihen, että evankelikaalit seuraavat Kristusta täysin sydämin ja he haluavat nähdä evankeliumin vaikuttavan hyvällä tavalla yhteiskunnan eri osa-alueilla.

– Ihmisten sydämet ovat kääntyneinä niihin, jotka kohtaavat epäoikeudenmukaisuutta tai jotka ovat unohdettuja tai syrjittyjä, hän jatkaa.

Mbubaegbu sanoo, että jotkut korkealle arvostetut kristityt käyttävät termiä evankelikaalinen, kun he puhuvat ”tuomitsevasta kristitystä”.

– Joissain tapauksissa asiassa on oma pointtinsa, mutta meidän pitää olla tietoisia siitä ja anoa anteeksiantamusta, jos emme ole osanneet olla rakastavia kuten olisi pitänyt osata.

Suomessa Maailman Evankelista Allianssia edustaa Suomen Evankelinen Allianssi (SEA). Omien nettisivujen mukaan se edustaisi noin 200 000 suomalaisen kristityn ääntä.

Christian Today

Edellinen artikkeli10 joulukuusta – Katso video!
Seuraava artikkeliTalvipäivänseisaus on luonnonuskontojen juhla

Ei näytettäviä viestejä