”Yhtenä tavallisena torstaina olimme keskellä painajaista”

Jämsäläinen toimittaja Päivi Ketolainen kertoo tänään ilmestyneessä Kotimaa-lehdessä, miten Pandemrix-rokotuksen jälkeen puhjennut lapsen narkolepsia syöksi koko perheen arjen raiteiltaan.

Oireet alkoivat jokin aika rokotuksen jälkeen, yhtenä tavallisena torstaina.

”Hän nukahti autoon, junaan, kahvilan pöytään ja siskon sohvalle. Uni tuli pienin väliajoin ilman syytä. 
Sitten notkahtivat polvet ja katse alkoi harhailla. Väsymys ja heikotus valtasivat kymmenvuotiaamme muutamassa päivässä kokonaan”, Ketolainen kuvailee.

”Nämä lapset elävät unen ja valveen välitilassa päivästä ja vuodesta toiseen. Narkoleptikon kroonista väsymystä on verrattu olotilaan, joka terveellä ihmisellä on valvottuaan yhtä kyytiä kaksi vuorokautta.”

Ketolainen kertoo myös ongelmista viranomaisten ja vakuutusyhtiön kanssa. Kaikki sairastuneet eivät ole vieläkään saaneet korvauksia, eikä Ketolaisen perhe saanut kaipaamaansa asiantuntevaa tukea ja kriisiapua.

”Mitä tapahtui, kun lapsemme sairastuivat rokotteesta parantumattomasti? Ei tukea, ei päivystysnumeroa. Lähisairaalan lääkäri kertoi kuulleensa sairauden nimen opiskeluaikana luennolla jossakin sivulauseessa.”

”Kaikki viranomaiset ovat pesseet kätensä kuin pilatukset. Asiahan ei varsinaisesti heille kuulu. Minä olen alkanut kutsua tapahtunutta oikeusmurhaksi.”

Koko juttu on luettavissa 10. huhtikuuta ilmestyneessä Kotimaa-lehdessä.

Edellinen artikkeliYhteisvastuukeräykselle ulkomainonnan erikoispalkinto Vuoden huiput -kisassa
Seuraava artikkeliKuka saa käyttää seurakunnan tiloja?

Ei näytettäviä viestejä