Noin 4 prosenttia kirkon työntekijöistä toimii varsinaisen seurakuntatyön ulkopuolella niin sanotuissa erityistehtävissä, kuten sairaalasielunhoidossa. Kirkon ja seurakuntien taloudellisten resurssien vähentyessä seurakunnat joutuvat arvioimaan, miten ne kehittävät rakenteitaan ja suuntaavat toimintaansa tulevaisuudessa.
Ruotsin hallitus on tunnustanut Palestiinan valtion tänään torstaina. Tunnustamista on perusteltu muun muassa sillä, että Palestiinalla on alue, kansa ja hallitus.
Helsingin ruotsinkielisen Petruksen seurakunnan kirkkoherran valinnasta on jätetty oikaisuvaatimus. Seurakuntaneuvosto valitsi lokakuun alussa uudeksi kirkkoherraksi Daniel Björkin, joka on Petruksen seurakuntapastori ja seurakuntaneuvoston sihteeri.
Uskontotieteilijä Matti Rautaniemi on julistanut blogissaan kilpailun, jonka tavoitteena on saada lukijoita kuvaamaan oma uskontonsa. Kilvan taustalla on Rautaniemen kääntämä ja Basam Booksin julkaisema teos Luo oma uskontosi, jonka on kirjoittanut Los Angelesissa asuva uskontotieteilijä ja vapaaottelija Daniele Bolelli.
Tarja Halonen on kauneimpien joululaulujen suojelija vuonna 2014. Kuva Suomen Lähetysseuralta.
Kauneimpien Joululaulujen suojelija on tänä vuonna presidentti Tarja Halonen. Tämän joulun uutuuksia ovat kansainvälinen materiaali ja kolehdin maksaminen tekstiviestillä tai maksupäätteellä. Kolehdilla tuetaan kehitysmaiden äitejä.