Maailman Alzheimer-päivää vietetään ensi sunnuntaina 21. syyskuuta. Oulussa Karjasillan kirkossa päivän tiimoilta järjestetään muistimessu, joka on suunniteltu yhdessä paikallisen muistiyhdistyksen kanssa.
"Olen ollut kaikissa parisuhteissani vaikeuksissa. Nyt olen tiedostanut olevani riippuvainen ja kärsiväni hylkäämisen pelosta. Aiemmin en tiennyt läheisriippuvuudestani, mutta se tuhosi tosi paljon sitä hyvää, mitä parisuhteissa oli."
Kotimaan haastattelemat seurakuntien vaalilautakuntien puheenjohtajat luottavat toisaalta listojen laatijoihin ja toisaalta äänestäjiin, ettei luottamustehtäviin päädy ihan ketä tahansa. Kenenkään uskoa ei seurakunnalla ole valmiuksia mitata.
Lahden yhteinen kirkkoneuvosto pyyhki syyskuun kokouksessaan pöytää diakoniajohtajan virantäyttöä selvittäneen asiantuntijatyöryhmän mielipiteellä. Selvitystyöryhmä esitti diakonian ja sairaalasielunhoidon johtajan virkaan yksimielisesti dosentti Kari Latvusta, mutta esitys kaatui YKN:n kokouksessa tehdyn vastaesityksen jälkeen äänin 9-1.