18 500 kävi kirkon perheneuvonnassa viime vuonna – suurin syy ongelmat vuorovaikutuksessa

Kirkon perheneuvonnassa kohdattiin vuonna 2019 reilut 18 500 asiakasta yhteensä yli 90 000 kertaa. Asiakkaista runsaat 40 prosenttia oli miehiä. Suurimpana tulosyynä olivat edellisvuosien tapaan vuorovaikutusongelmat, kertoo Kirkon viestintä tiedotteessaan.

Asiakaspalautteeseen vastanneista asiakkaista yli 95 prosenttia koki tulleensa perheneuvonnassa kuulluksi ja ymmärretyksi.

Kahden vuoden aikana kirkon perheneuvojat ovat vastanneet kysymyksiin Parisuhdeneuvolassa Vauva.fi:ssa sekä kirjoittaneet Rakkauden ammattilaiset -blogia. Parisuhdeneuvolan ja kirkon blogien sisältöjä on luettu kahden vuoden aikana yli kaksi miljoonaa kertaa.

Kirkon perheneuvonta on mukana myös perhekeskustoiminnassa, jossa eri lapsiperhetoimijat keskittävät palveluita sekä muodostavat yhteistä palveluverkostoa alueellisesti ja maakunnallisesti.

Perheneuvonnassa kehitetään uusia tapoja kohdata asiakkaita. Helsingin Pasilassa sijaitsevasta kauppakeskus Mall of Triplasta voi varata verkossa tunnin keskusteluajan perheneuvojan kanssa. Palvelu on avoinna kaikille kotikunnasta riippumatta.

Kirkon perheasiain neuvottelukeskuksia on 41, ja niissä työskentelee yli 180 työntekijää.

Kuva: Olli Seppälä

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.