20 ihmistä kuoli katoliseen kirkkoon tehdyssä pommi-iskussa Filippiineillä

Kaksi pommia tappoi 20 ihmistä ja vahingoitti kymmeniä katoliseen kirkkoon tehdyssä iskussa sunnuntaina Jolon saarella Filippiineillä. Asiasta kertoo brittiläinen yleisradioyhtiö BBC.

Ensimmäinen pommeista räjähti messun aikana ja toinen ovensuussa silloin, kun ihmiset tulivat auttamaan loukkaantuneita. Valtaosa kuolleista on siviilejä.

Paikallisten viranomaisten mukaan kirkko on aiemminkin ollut pommi-iskujen kohteena.

BBC:n mukaan Filippiinien puolustusministeri Delfin Lorenzana kutsui tekoa raukkamaiseksi. Hän ohjeisti paikallista väestöä tekemään yhteistyötä viranomaisten kanssa, jottei ”terrorismi saisi yhtään voittoa”.

– Me tulemme kaikin lain suomin keinoin tuomaan tekijät oikeuden eteen, Lorenzana totesi BBC:n mukaan.

Terroristijärjestö Isis sanoi lausunnossaan olleensa iskujen takana. Jolon saari on ollut pitkään muun muassa ääri-islamistisen Abu Sayyaf -ryhmän tukikohta. Monet ryhmän osat ovat vannoneet uskollisuuttaan Isisille.

Viime viikolla maassa järjestettiin kansanäänestys Bangsamoron autonomisen alueen perustamisesta Etelä-Filippiineille. Valtaosa äänestäjistä kannatti perustamista, mutta Sulun provinssissa, kuten Jolossa, äänestettiin aluetta vastaan.

Äänestys on yritys liennyttää Filippiinien hallituksen ja Moron islamilaisen vapautusrintaman välejä. Väkivaltaisuuksissa on kuollut vuosikymmenten aikana yli 120 000 ihmistä.

Kuva: Eyevine / Lehtikuva. Näkymä kirkon edustalle sunnuntaina Jolon saarella Filippiineillä.

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliMitä tehdä, jos uskonto ahdistaa niin, ettei voi osallistua kirkkohäihin? – Kirkon edustajat vastaavat
Seuraava artikkeliVäitöskirja: Vaikutusvaltaisen islamistijohtajan Koraanin tulkinta oli vahvasti sosiopoliittisesti värittynyttä

Ei näytettäviä viestejä