Abortti, avioliitto, paimenvirka – Näin Raamattuopisto linjaa opetustaan uudessa julkaisussa

Suomen Raamattuopiston Säätiö linjaa työnäkyään ja hengellisen opetuksensa painopistealueita tuoreessa julkaisussa. Suomen Raamattuopiston identiteettiasiakirja Raamattu keskelle elämää esittelee opiston historiaa ja nykypäivää, uskoa ja toimintaa. Asiakirja julkistettiin elokuun lopussa järjestetyillä Hengellisillä syventymispäivillä Kauniaisissa, missä Raamattuopisto vietti 80-vuotisjuhlaansa.

Julkaisussa todetaan, että Suomen Raamattuopiston Säätiö on yksi maassamme vaikuttavista herätysliike- ja palvelujärjestöistä. Se on syntynyt hengellisestä herätyksestä ja uskoon tulleiden opetuksen tarpeesta.

Raamattuopisto kertoo julkaisussa, että se tarjoaa uskosta vieraantuvan ajan keskellä turvallisen yhteisön, jonka perustana on Raamattu ja luterilainen tunnustus.

”Kun yhteiskunta lainsäädäntöä myöten luopuu kristillisistä elämänarvoista ja kirkkokin on suuren hämmennyksen vallassa omassa tehtävässään kristillisen uskon opettajana, Raamattuopisto kutsuu yhä ihmisiä turvautumaan Jeesukseen ja luottamaan Raamattuun. Mitä pimeämmäksi käy aika, sitä enemmän tarvitaan Jumalan sanan valoa”, identiteettiasiakirjassa kirjoitetaan.

Raamattuopiston julistustyönjohtaja Petri Kortelahti määrittelee opiston verkkosivuilla, että Raamattuopiston teologia on luterilaista herätyskristillisyyttä.

– Sakramentit otetaan vakavasti, ja samaan aikaan pidetään kiinni uskon ja epäuskon erosta.

Identiteettiasiakirjan mukaan nykyajassa vaikuttaa virtaus, joka korostaa ihmisen henkisyyttä ja uskoa sisäisen parantumisen ja mielentasapainon välineenä. Raamattuopisto haluaa sanoutua tästä irti.

”Raamattuun perustuva kristillinen usko ei voi syntyä eikä säilyä sisäisen valaistumisen tai uskonnollisen mietiskelyn varassa.”

Parisuhteen malli on miehen ja naisen elinikäiseksi tarkoitettu avioliitto

Identiteettiasiakirjassa otetaan kantaa myös joihinkin sosiaalieettisiin kysymyksiin. Virkakysymystäkin linjataan.

Julkaisussa todetaan, että Jumala kutsuu puolustamaan niin syntymättömien lasten kuin parantumattomasti sairaiden oikeutta elää. Raamattuopiston kantana tuodaan esiin myös, että muut parisuhteet eivät voi rinnastua yhden aikuisen miehen ja yhden aikuisen naisen väliseen elinikäiseksi tarkoitettuun avioliittoon.

Raamattuopiston mukaan paimenen virka kuuluu Raamatun perusteella ja kirkon apostolisen opetuksen mukaan miehelle. Julkaisussa kirjoitetaan, että seurakunnassa on lisäksi palvelutehtäviä ja virkoja, jotka soveltuvat sekä miehelle että naiselle. Näitä ovat Raamattuopiston linjauksen mukaan esimerkiksi lehtorin, diakonian ja lähetystyöntekijän virat.

Julkaisussa todetaan, että maallista ja hengellistä hallintavaltaa ei saa sekoittaa keskenään.

”Maallisella vallalla ei ole oikeutta puuttua kristillisen uskon sisältöön eikä sen julistamiseen eikä sen mukaan elämiseen. Vastaavasti kirkko ei saa määrätä yhteiskunnallisesta järjestyksestä ja laeista, vaan sanomallaan vaikuttaa vallitseviin arvoihin.”

Erikseen mainitaan, että yksityinen kristitty toimii yhteiskunnallisesti ja osallistuu maansa puolustamiseen.

Raamattuopiston identiteettiasiakirjaan voi tutustua kokonaisuudessaan täällä.

Kuva: Taneli Törölä / Suomen Raamattuopisto. Hengelliset syventymispäivät Kauniaisissa elokuun lopussa. Puhumassa Raamattuopiston entinen toiminnanjohtaja Raimo Mäkelä.

Lue myös:

Suomen Raamattuopisto juhli 80 vuottaan ja haastoi kirkkoa – ”Kirkas ääni on himmentynyt väittelyn sorinaksi”

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliHelsingissä järjestettävä festivaali pitää esillä eri uskontojen musiikkia
Seuraava artikkeliKansalaisareena ja Kirkkopalvelut alkavat yhdessä kehittää Vapaaehtoistyö.fi-palvelua

Ei näytettäviä viestejä