Äiti Teresan seuraaja on kuollut

Roomalais-katolilaisen Rakkauden sisaret -järjestön entinen johtaja Nirmala Joshi on kuollut. Hän kuoli kesäkuun 23. päivänä järjestönsä toimitalossa Kalkutassa 81-vuotiaana.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Catholic News Agency.

Rakkauden lähetyssisaret on 133 maassa toimiva hyväntekeväisyysjärjestö. Järjestön perusti Nirmalan edeltäjä, äiti Teresa. Alun perin nykyisen Makedonian alueelta kotoisin ollut äiti Teresa sai hyväntekeväisyystyöstään Intiassa Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 1979. Katolinen kirkko on myös julistanut hänet autuaaksi, joka on esiaste pyhimykseksi julistamiselle.

Myös Nirmala keräsi tunnustusta järjestön johtajana. Intian valtio on myöntänyt hänelle maan toiseksi korkea-arvoisimman siviileille myönnettävän kunnianosoituksen, Padma Vibhushanin.

Järjestön toiminta on myös herättänyt ristiriitoja hinduenemmistöisessä Intiassa. Hyväntekeväisyyden ohella järjestön tarkoitus on myös tehdä roomalais-katolisen kirkon lähetystyötä.

Nirmalan kuolemaa kuitenkin kommentoivat tuoreeltaan myös Intian korkeimmat päättäjät. Muun muassa Intian pääministeri Narendra Modi ilmaisi pian Nirmalan kuoleman jälkeen suruvalittelunsa mikroblogipalvelu Twitterissä.

Nirmala oli syntynyt intialaiseen hinduperheeseen vuonna 1934. Hän johti Rakkauden lähetyssisaria vuodesta 1997 vuoteen 2009.

Nykyinen Rakkauden lähetyssisarten johtaja on saksalainen Mary Prema Pierick.

Lue myös:

Asiantuntija: Uutiskynnyksen ylittänyt intialaistyttöjen kohtelu on daliteille tavallinen tarina

Myös hindulaisuudesta löytyy fundamentalismia