Aito avioliitto -yhdistyksen puheenjohtaja erosi

Aito avioliitto

Aito avioliitto -yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Jukka Rahkonen on eronnut tehtävästään. Hän kertoi asiasta julkisessa Facebook-päivityksessään.

Eron taustalla ovat Rahkosen Facebook-kommentit, joissa hän on tällä viikolla muun muassa vaatinut islamin harjoittamisen kieltämistä lailla:

"Kaikki moskeijat Suomessa sileäksi heti, jos täällä vielä jollain on järkeä päässä. Julkisilla paikoilla muslimiryysyissä kulkemisesta sakot. Kaikki islamiin viittaava symboliikka pitää kieltää. Koraani, Sirat, Haditit ja muu islamilainen kirjallisuus hävitettävä. Tällaista konkretiaa ehdottaisin aluksi", Rahkonen kirjoitti Facebookissa.

Rahkonen perustelee eropäätöstään sillä, ettei voi Aito avioliitto -yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana vapaasti keskustella yhteiskunnallisista kysymyksistä sellaisella retoriikalla, jota haluaa käyttää.

Eropäivityksessään Rahkonen toivoo, että Suomeen syntyisi "uusi vahva konservatiivinen rintama, jonka agenda on paljon laajempi kuin avioliittoinstituution säilyttäminen".

Rahkosen mielestä uskonnonvapaus on "troijalainen", joka estää erottelemasta hyviä ja pahoja uskontoja. Islam ei Rahkosen mielestä toisaalta ole uskonto lainkaan vaan "erittäin haitallinen poliittinen järjestelmä".

Aito avioliitto yhdistyksen tiedotussihteeri Pasi Turunen vahvistaa Rahkosen eronneen puheenjohtajan tehtävästä. Turunen ei halua kommentoida sitä, kenen aloitteesta eropäätös syntyi.

– Keskustelimme siitä hallituksessa ja tulimme keskustelun jälkeen tähän lopputulokseen. Katsoimme, että on parempi, että hän ei jatka hallituksen puheenjohtajana.

Jukka Rahkonen on Aito avioliitto -kansalaisaloitteen toinen vireillepanija ja on siinä ominaisuudessa jatkossakin mukana aloitteen läpiviemisessä.

Avioliiton säilyttämistä vain miehen ja naisen välisenä vaativa kansalaisaloite keräsi määräaikaan mennessä reilut 100 000 kannatusilmoitusta. Kannatusilmoitukset ovat parhaillaan Väestörekisterikeskuksessa tarkistettavana, ja tarkistuksen jälkeen aloite toimitetaan eduskuntaan.

Kotimaa24 ei tavoittanut Jukka Rahkosta kommentoimaan eroaan.

Kuva: Aito avioliitto -yhdistys

Lue myös:

Aito avioliitto ry keräsi yli 100 000 nimeä

87 kommenttia

 • Lars Waris sanoo:

  Kimmo Wallentin, ollaan reilusti eri mieltä eikä kiukutella toisillemme vaan otetaan mallia tuosta Pesosesta. Olen minäkin naljaillut turhaan enkä halua ketään aliarvioida, en keskustelun osanottajia enkä ylipäätään ketään. En myöskään ole mikään homojen vastustaja vaikka en pidäkään sp-neutraalia avioliittolakia adoptioineen hyvänä asiana. Eikä moni samaa sukupuolta oleva pari edes halua avioliittoa ja vielä vähemmän lapsia siinä olet oikeassa. Monen homonkin mielestä miehen ja naisen välinen avioliitto parempi. Seta ja muut hlbt järjestöt eivät halua tällaista kuullakaan. Eivät myöskään homoista jotka haluavat eheytyä ja tavastaan eroon. Näitä ei ilmeisesti olekaan koska heidän mielipiteensä on “väärä”. Aihe on turhan laaja enkä kirjoita tätä väittely mielessä, olen aika samoilla linjoilla Arto Jääskeläisen kanssa. Mielipide eroja on ja saa ollakin, on totta että vaikkei toisen kirjoitukset tai vastaukset aina olekaan puolin eikä toisin asiallisia niin siihen olisi hyvä pyrkiä.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   “Eivät myöskään homoista jotka haluavat eheytyä ja tavastaan eroon.” Eivät varsinkaan niistä eheyttäjistä, jotka haluavat väkisin saada kaikki homot ‘tavastaan’ eroon.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Lars

   Olet oikeassa. Haudataan sotakirveet ja pysytellään omissa poteroissamme, mutta ei heitellä niistä kiviä toistemme niskaan, koska sellainenhan on sivistymätöntä.

   No hard feelings.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Lars: ” Eivät myöskään homoista jotka haluavat eheytyä ja tavastaan eroon.”

   Tuosta “eheytymisestä” vielä – mitä sillä sitten tarkoitetaankin, sen verran, että ei taida olla ihan helppo homma. Voipi tulla pahoja mielenterveydellisiä ongelmia. Minulla on paljon ystäviä, jotka ovat homoseksuaaaleja (itse en ole). Joku on yrittänyt muuttaa itseään heteroksi, mennyt jopa naisen kanssa avioon, kun ei vielä 70-luvulla uskaltanut tulla kaapista. Erohan siitä tuli (onneksi lapseton) ja pahat syyllisyyden laukaisemat neuroosit, joista toipuminen jatkuu edelleen. Ystäväni on täyttänyt jo 70 v.

   Nimim. Ei omaa kokemusta, mutta läheltä seurannut.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   “Olla oma itsesi maailmassa, joka yrittää jatkuvasti tehdä sinusta jotakin muuta, on suurin mahdollinen saavutus.” — Ralph Waldo Emerson

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Lars Waris sanoo:

  Kimmo Vallentinille. On noitakin jotka ovat päässeet eroon homoudesta kuten Ari Puonti ja yksi esimerkki on Amadeus Oiling. En ala selittelemään asiaa mitä en tunne eli homouden syistä. Homoja on aina ollut ja tulee olemaan, oli syy sitten mikä hyvänsä. Tunnen yhden homomiehen joka kertoi minulle tulleensa raiskatuksi monen miehen toimesta alle 20 vuotiaana. Jotain meni rikki ja sen jälkeen hänestä tuli homo. Tämän miehen kanssa olen jutellut henkilökohtaisesti ja hän on avoin kaveri ja rehellinen. Ei hän osannut tarkemmin selittää kuin mitä kirjoitin. Yksi sukulaismies on myös homo ja sanoi aikoinaan inhoavansa sitä mutta ei ole asiasta enempää puhunut. On homo suhteessa nykyään. Sen sanon Jumalaan uskovana että hän voi muuttaa asioita jotka ovat ihmiselle mahdottomia kuten juuri Ari Puontin ja Amadeus Oilingin tapauksissa. Kuitenkaan Jumala ei tee mitään väkisin koska hän kunnioittaa ihmisen omia päätöksiä. Et ilmeisesti usko näihin asioihin mutta olen jotain kokenut itsekin. Ei kannata kiviä heitellä, se on niinkuin sanoit sivistymätöntä eikä johda mihinkään. En myöskään näe mitään ongelmaa kirjoitella täällä ja arvostella toistensa mielipiteitä ilman kivitys yrityksiä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Lars Waris sanoo:

  Martti Pentille

  Ei kukaan voi toista ihmistä painostaa mihinkään asiaan jos toinen ei tahdo. Puhun vain niistä jotka itse kokevat etteivät halua elää samaa sukupuolta olevan kanssa seksisuhteessa. Eikö ole hiukan erikoista että niitä heteroita jotka tuntevat vetoa samaa sukupuolta kohtaan rohkaistaan ja tuetaan kaikin tavoin ryhtymään tällaiseen suhteeseen ja tulemaan kaapista ulos, mutta niitä jotka taas haluavat homosuhteesta pois ja elämään eri sukupuollta olevan ihmisen kanssa ei hyväksytä, vaan sanotaan ettei se ole edes mahdollista. Onko tämä ihmisoikeuksien ja tasa-arvon puolustamista? Näitäkin ihmisiä on, tunnen muutamia kuten olen kirjoittanut.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mirja Rautkoski sanoo:

  On todella valitettavaa, että eheytyminen ymmärretään ulkoapäin pakotetuksi tapahtumaksi. Eihän eheytymistä pakolla tapahdukaan. Yksilön oma tarve ja kokemus siitä, että se voi olla mahdollista, on tärkeää. Esim. usein mainitsemani Mario Bergner koki itse tarvitsevansa muutosta, ja hän sai avukseen rinnalla kulkijoita

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mirja Rautkoski sanoo:

  Jatkoa: Jeesus kysyi usein kohtaamiltaan ihmisiltä: “Tahdotko tulla terveeksi?” Hän myös sanoi: “Tule ja seuraa minua”!

  Jeesuksen kohdannut ihminen arvioi elämäänsä tänäänkin Sanan valossa monella tavoin. Koska läpi Raamatun samaa sukupuolta olevien seksuaaliset suhteet todetaan synniksi, uskoon tulleet haluavat tehdä parannuksen tässäkin. Syntisten Vapahtajan armollisessa hoidossa. Näin esim. Mario Bergner, Andrew Comiskey. Ari Puonti ja Amadeus.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jouni Turtiainen sanoo:

  Ihmettelen suuresti tämän keskustelun muutamia argumentteja: jos Rahkonen on rasisti, Aito avioliitto -aloite on rasistinen; jos Martti Luther kirjoitti juutalaisvastaisia kirjoituksia, koko reformaatio (tai ainakin luterilaisuus) perustuu antisemitismiin..?

  Vastaavasti: jos puolustamme Aito avioliitto -aloitteen mukaisesti yhden miehen ja yhden naisen välistä avioliittoa, samalla pitää vastustaa homoseksuaalien ihmisoikeuksia ja halveksia heidän kokemaansa rakkautta..?

  Onko tämä tässäkin ketjussa mainittu ja paljon puhuttu “olkinukke”? Ei ole. Se on looginen argumentaatiovirhe, “non sequitur”.

  Ilmoita asiaton kommentti