Älä alistu! -kampanjan jatkoa pohditaan

Valtavan kohun herättäneen Älä alistu! -kampanjan jatkamista pohditaan järjestöjohtajien tapaamisessa, Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Timo Rämä kertoo Kotimaa24:lle. Rämän mukaan kampanjan julkinen keskustelu on lähtenyt vikaurille.

Rämä ei suoraan sano, onko yksi esille nouseva vaihtoehto kampanjan lopettaminen, mutta joka tapauksessa kampanjan jatkoa pohditaan kahden päivän sisällä. Sen sijaan Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen toiminnanjohtaja Lasse Nikkarikoski nostaa omana kantanaan suoraan esiin myös kampanjan lopettamisen.

- Oma mielipiteeni on hiukan kaksijakoinen. Jos päästään eteenpäin keskustelemaan Jumalan sanan vaikutuksesta ihmiselämään ja Jumalan hyvästä hoidosta ja turvasta ja Raamatun arvovallasta, silloin kampana palvelee. Jos jäädään jankkaukseen, silloin se ei palvele tarkoitustaan, silloin sitä ei kannata jatkaa, Nikkarikoski lausuu.

Rämä mainitsee syyksi pohdintaan ainakin niiden nuorien varjelemisen, jotka ovat panneet kampanjan liikkeelle. Rämän mukaan järjestöjen kesken ei ollut ennen kampanjan alkua puhetta sen toteuttamisesta. Siitä ovat päättäneet nuoret toimittajat. Kampanjasta keskeisesti vastaavan Nuotta-lehden päätoimittaja Mika Falk oli Rämän mukaan kertonut asiasta etukäteen, mutta Rämä ei tuolloin kiinnittänyt asiaan suurempaa huomiota. Rämä ja Nikkarikoski ovat joka tapauksessa antaneet kampanjalle tukensa. He kertoivat tästä eilen Kotimaa24:n haastattelussa.

Nikkarikoski kertoo eilen saaneensa Sleyn tiedotuksesta tietoa, että kampanja oli alun perin suunniteltu viikon mittaiseksi. Asia ilmenee myös Sleyn eilen tekemästä tiedotteesta. Toimituksiin lähetetyssä kampanjatiedotteessa kampanjan on tähän asti todettu vain alkavan 21.3.

Lasse Nikkarikoski katsoo kampanjan herättäneen paikoitellen tahallisia tai tahattomia väärintulkintoja. Hän sanoo toivovansa keskustelua, jossa kaikkien ääni voi kuulua ja jokainen ihminen nähdään arvokkaana. Rämä mielestä jotkut ihmiset eivät ole perehtyneet kampanjamateriaaliin ja lausuvat silti kampanjasta julkisuuteen kommentteja.

Ilta-Sanomat uutisoi eilen, että Nuotan päätoimittaja Mika Falkin meno Nelosen Maria!-ohjelmaan peruttiin.

- Se on sen tyyppinen ohjelma, joka ei olisi ollut hyväksi kampanjalle eikä muutenkaan. Yritämme nyt tässä hillitä tätä profaanin lehdistön pyörittelyä. Vaikenemme sinne päin kokonaan. Ei kommentoida asiaa "maalliselle" lehdistölle, Rämä sanoo.

Samalla Rämä kuitenkin toivoo keskustelun sallimista ja laajenemista. Miten keskustelua edistää, jos ei kommentoida lehdistölle?

- Niin, tässä täytyy nyt miettiä koko juttu, mitä kampanjan kanssa tehdään.

Mika Falk ei kommentoinut aamulla kampanjaa Kotimaa24:lle.

Lue Nikkarikosken ja Rämän edesottamuksista Älä alistu! -kampanjaan

Kristillinen nuortenmedia Nuotta aloitti 21.3. yhteistyössä Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (SLEY) Nuorisotyön, Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen (SEKL) Nuorten maailman, Opiskelija- ja Koululaislähetyksen (OPKO), Suomen Luther-säätiön, Suomen Raamattuopiston (SRO) Nuorisotyön sekä Patmos Lähetyssäätiön kanssa Älä alistu! -mediakampanjan.