Arkkipiispanvaalissa kakkoseksi jäänyt Björn Vikström jätti hakemuksen Åbo Akademin virkaan

Arkkipiispanvaalissa toiseksi jäänyt Björn Vikström on hakenut yliopisto-opettajan paikkaa Åbo Akademista. Vikström on jättänyt hakemuksen teologisen etiikan ja uskonnonfilosofian lehtorin tehtävään.

Vikström vahvistaa kysyttäessä Kotimaa24:lle hakeneensa tehtävää, jonka hakuaika päättyi 5. maaliskuuta. Arkkipiispanvaali ratkesi 1. maaliskuuta.

Björn Vikström on toiminut Porvoon hiippakunnan piispana vuodesta 2009. Hän on kertonut jättävänsä piispan tehtävät hiippakunnassaan syksyllä 2019. Nyt valittavan yliopistonlehtorin on määrä aloittaa työssään elokuussa 2018. Vikström sanoo kertoneensa Åbo Akademissa, että jos hänet valitaan avoinna olleeseen tehtävään, hän hakee vuoden mittaista virkavapaata.

Teologisen etiikan ja uskonnonfilosofian lehtorin virkaa on hakenut kahdeksan henkilöä, kertoo humanististen tieteiden, psykologian ja teologian tiedekunnan dekaani Mikael Lindfelt. Hän työskentelee myös Åbo Akademin systemaattisen teologian professorina.

Lindfeltin mukaan yliopisto pyrkii siihen, että lehtori valitaan viimeistään kesäkuussa.

Björn Vikström toteaa, että hänen viranhakuunsa ei liity dramatiikkaa.

– Olen ilmoittanut, että lopetan Porvoon piispana vuonna 2019 ja siirryn todennäköisesti kirkon tai yliopiston palvelukseen. Tämä on yksi mahdollisuus.

Björn Vikström on väitellyt Åbo Akademissa teologian tohtoriksi vuonna 2000. Hän on toiminut yliopistossa myös tutkijana ja suunnittelijana kestävän kehityksen ja ympäristöetiikan alalla.

Kuva: Jukka Granström

Lue myös:

Arkkipiispanvaalissa toiseksi jäänyt Björn Vikström: Tulos on harppaus konservatiiviseen suuntaan

Jos Björn Vikströmiä ei valita arkkipiispaksi, hän jättää Porvoon piispan tehtävät syksyllä 2019

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliAskel-lehti: Bible journaling ei ole Raamatun suttaamista vaan hoitavaa hengellisyyttä
Seuraava artikkeliKolumnisti Aftonbladetissa: Valitettavasti uskonnolliset koulut tulevat jäämään Ruotsiin

Ei näytettäviä viestejä