Arkkipooki-palkinto Harjavallan seurakunnan Kymppiluokalle ja rovasti Raimo Vuoristolle

pari kuvaa Harjavallan kymppiluokasta. Antti Eskola keskustelee osallistujien kanssa

Turun arkkihiippakunnan hiippakuntavaltuusto on myöntänyt Arkkipooki-palkinnon Harjavallan seurakunnan Kymppiluokalle ja sen vapaaehtoiselle vetäjälle, rovasti Raimo Vuoristolle.

Kymppiluokka on Harjavallan seurakunnan opintopiiri, joka kokoontuu kaksi kertaa kuukaudessa. Se kokoaa yhteen keskimäärin 200 ihmistä eri yhteiskunta- ja sosiaaliluokista ja on jatkuva keskustelunaihe harjavaltalaisten keskuudessa.

Merkittävää on ollut myös Kymppiluokan vaikutus muuhun seurakunnan toimintaan. Kymppiluokka on murtanut ennakkoluuloja ja madaltanut kynnystä osallistua seurakunnan elämään.

Kokoontumisten rakenne on perinteinen, mutta sisältö on rikas: kahvitarjoilu, alkuhartaus, jossa käsitellään jotain kristillisen uskon keskeistä asiaa sekä vierailevan alustajan puheenvuoro. Puheenvuoroissa on käsitelty muun muassa terveyteen, uskoon ja uskontoon, kulttuuriin sekä yhteiskunnallisesti ajankohtaisiin asioihin liittyviä aiheita.

Vuosittain jaettava Arkkipooki on tunnustus merkityksellisestä, ansiokkaasta ja innovatiivisesta työstä kirkon, hiippakunnan tai seurakuntien ja niiden jäsenten hyväksi. Palkittava kohde voi olla ilmiö, toiminta tai toimintamuoto.

Aikaisemmin on palkittu muun muassa Salon seurakunnan lapsityönohjaaja Tuula Valkonen ja hänen kehittämänsä Deep Talk -menetelmä sekä Tarvasjoen seurakunta.

Palkinto on taidekäsityönä valmistettu Pooki eli tunnusmajakka. Kiertopalkinto on saajan hallussa siihen asti, kunnes uusi palkittava valitaan. Palkinnon saajalle jää muistoksi Pookin pienoismalli.

Kuva: Kymppiluokalle luennoi maaliskuussa 2015 sosiaalipsykologian emeritusprofessori Antti Eskola (vas). Mukana myös pastori Reijo Ahteela, Helmi Kaunismäki, Mauri Paavilainen ja Raimo Vuoristo. Kuva: Anne Hievanen

Lue myös:

Arkkipooki Tuula Valkoselle ja Deep Talk -menetelmälle