Armon Vihreiden uusi puheenjohtaja: Uskontojen olisi saatava reilusti näkyä

Katri Kuusikallio, kuvattu Hietalahdenrannassa Ktimaa PRO-sivustolle.

Armon Vihreät valitsi syyskokouksessaan viime torstaina uudeksi puheenjohtajakseen järvenpääläisen seurakuntapastorin Katri Kuusikallion. Hän toimii Suomen Ekumeenisen Neuvoston Yhdenvertaisuusjaoston jäsenenä, Järvenpään kaupunginvaltuutettuna ja Vihreiden maahanmuuttopoliittisessa työryhmässä. Kuusikallio työskenteli 2013–2016 Suomen Lähetysseuran palveluksessa Tansaniassa.

– Puheenjohtajana haluan edistää rakentavaa uskontokeskustelua yhteiskunnassamme ja vahvistaa positiivista uskonnonvapautta. Uskonnoista pitäisi osata ja saada keskustella vapaasti. Uskontojen olisi saatava myös reilusti näkyä, toteaa Katri Kuusikallio tiedotteessa.

– Myös Vihreän puolueen sisällä on tärkeää vahvistaa uskontojen ja katsomusten kunnioitusta. Uskonnoilla on mahdollisuuksia vaikuttaa myönteisesti monissa tilanteissa.

Syyskokous valitsi uuden puheenjohtajan lisäksi myös yhdistykselle uuden hallituksen. Armon Vihreiden hallitus vuonna 2018: Katri Kuusikallio (pj), väistyvä puheenjohtaja Suvi-Maria Roine jatkaa hallituksessa, Jukka Väisänen, Maria Ronkainen, Anne Laine, Henna Ruusu, Dolf Assman ja Rose-Marie Fager-Pintilä.

Armon Vihreät on 2011 perustettu Vihreä Liitto r.p:n valtakunnallinen jäsenyhdistys, joka haluaa edistää positiivista suhtautumista uskontoihin ja niiden ilmaisemiseen ihmisoikeuksia kunnioittaen.

Kuva: Matti Karppinen

Lue myös:

Katri Kuusikallion arkistohaastattelu Kotimaa Prosta:

Tansanian muslimit ja kristityt vaalivat tietoisesti rauhaa

2 kommenttia

 • Seppo Heinola sanoo:

  Suomessa on uskonnonvapauslaki, joka takaa uskonnoille vapauden lain ja hyvien tapojen puitteissa näkyä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Henrik Sawela sanoo:

  ” Uskonnoista pitäisi osata ja saada keskustella vapaasti. Uskontojen olisi saatava myös reilusti näkyä, toteaa Katri Kuusikallio tiedotteessa.”

  Useimmat ymmärtävät olla tunkematta omaa poliittista näkemystään joka kahvipöytäkeskusteluun tai tuomasta sitä esim. työpaikalle.

  Ei minullakaan ole tapana ryhtyä keskustelemaan näkemyksistäni pronssikautisesta todellisuuskäsityksestä.

  Ilmoita asiaton kommentti