Betlehemin rauhantuli saapui Kirkon kasvatuksen päiville – "Tämä olkoon toivon liekki"

Betlehemin rauhantuli saapui eilen Kirkon kasvatuksen päiville Jyväskylään. Partiolaisten edustajat luovuttivat sen piispa Seppo Häkkiselle.

Betlehemin rauhantuli saapui tiistaina Kirkon kasvatuksen päiville Jyväskylään. Partiolaisten edustajat luovuttivat sen piispa Seppo Häkkiselle. Liekki on kulkenut partiolaisten saattamana ja vaalimana yli 30 Euroopan maahan sekä lentoyhtiöiden avustuksella myös Yhdysvaltoihin ja Kanadaan.

Ikuinen tuli on palanut Betlehemissä jo yli tuhat vuotta Jeesuksen oletetulla syntymäpaikalla. Halki Euroopan tulta on kuljetettu vuodesta 1986 lähtien.

Suomeen liekki tuli Ruotsin kiltapartiolaisilta laivalla Naantaliin. Rauhantulella on Suomessa liekin vartijoita, jotka pitävät liekkiä yllä esimerkiksi omassa pihassaan läpi joulukuun.

Eri maiden partiolaiset ovat ottaneet perinteeksi liekin kuljetuksen joulun aikaan kirkkoihin, vanhustentaloihin, päiväkoteihin, kouluihin, sairaaloihin, vankiloihin ja erilaisiin tapahtumiin muistuttamaan rauhan tärkeydestä. Suomessa partiolaiset ovat perinteisesti lahjoittaneet tulen arkkipiispalle.

"Tämä olkoon rauhan ja toivon liekki", todettiin kasvatuksen päivillä. Päivien tämän vuoden teema on rauha.

Kuva: Alpo Syvänen

Lue myös:

Pekka Haavisto Kirkon kasvatuksen päivillä: Nuoret kehittävät uskomattomia puolustusmekanismeja selvitäkseen

Kasvatuksen päivillä ja kaikessa kirkon kasvatuksessa etsitään nyt rauhaa