Billy Grahamin Suomen-vierailusta kulunut 30 vuotta – missiosta kertova nettisivu avautui

30 vuotta sitten järjestetyn Missio Helsingin pääpuhuja oli maailmankuulu evankelista Billy Graham. Missio järjestettiin Helsingin Olympiastadionilla 25.–30.8.1987.

Nyt mission tunnelmiin, sanomaan ja vaikutuksiin voi tutustua nettisivulla. Oman tarinansa sivustolla kertovat muun muassa eläkkeellä oleva pankinjohtaja Ahti Hirvonen, valokuvaaja Jani Laukkanen ja päätoimittaja Pirjo Wesaniemi.

Sivuston takana on kolme yksityishenkilöä, jotka olivat keskeisissä rooleissa Grahamin Suomen-vierailun aikana. Juhani Peltonen oli mission pääsihteeri, Kari Lindqvist tapahtuman toimistopäällikkö ja Jussi Mursula lehdistöpäällikkö.

– Idea sivustosta on alun perin minun, sillä tajusin, että tapahtumasta tulee kuluneeksi 30 vuotta eikä siitä ole mitään netissä. Grahamin vierailulla oli suuri vaikutus monen ihmisten elämään, Mursula sanoo.

– Katsoimme vanhoja videoita Olympiastadionin tilaisuudesta ja totesimme, että vaikka silmälasit ja vaatteet ovat 80-lukua, itse sanoma on ajatonta. Hankimme oikeudet videoihin, ja nyt ne ovat sivustolla nähtävillä.

Mursulan mukaan Billy Graham Missio Helsinki 1987 -sivulle on tarkoitus lisältä missiosta kertovaa materiaalia.

Billy Graham täyttää syksyllä 99 vuotta. Hänet Suomeen kutsunut järjestö – Helsingin Yhteiskristillinen Evankelioimistoimikunta – lakkautti toimintansa viime keväänä.

Kuva: Jukka Granström

Lue myös:

Billy Grahamin Suomeen kutsunut järjestö lopettaa toimintansa

Franklin Grahamin ristiretki somessa suututtaa

Edellinen artikkeliVuosikymmenten hyväksikäyttövyyhti saksalaisessa poikakuorossa, pahoinpideltyjä yli 500
Seuraava artikkeliTurun tuomiokirkkoon tuodaan neljä akvaariota kaloineen – ”Kuin ikonit ortodoksisessa perinteessä”

Ei näytettäviä viestejä