Birgitta Hämäläinen valittiin kirkolliskokouksen uudeksi pääsihteeriksi

Kirkolliskokouksen uudeksi pääsihteeriksi on valittu oikeustieteen maisteri, teologian maisteri Birgitta Hämäläinen (s. 1978). Kirkkohallituksen täysistunto teki valinnan yksimielisesti keskiviikkona.

Hämäläinen on työskennellyt Kirkkohallituksen hallinto-osastolla lakimiehenä vuodesta 2017. Uudessa tehtävässään hän aloittaa 1.10.2019.

Kirkolliskokous kokoontuu kahdesti vuodessa 4–5 päiväksi käsittelemään kirkon oppia ja työtä sekä kirkon lainsäädäntöä, hallintoa ja taloutta. Kirkolliskokouksen pääsihteeri kehittää kirkolliskokouksen toimintaa ja vastaa kirkolliskokouksen kansliasta, joka huolehtii täysistunto- ja valiokuntatyöhön liittyvistä tehtävistä.

Pääsihteeri osallistuu myös säädösvalmisteluun Kirkkohallituksessa sekä toimii kirkon laintarkastustoimikunnan ja kirkolliskokouksen toimitusvaliokunnan valmistelijana ja sihteerinä. Lisäksi pääsihteeri neuvoo ja ohjaa seurakuntia oikeudellisissa ja hallinnollisissa kysymyksissä.

Virka avattiin nykyisen pääsihteerin Katri Kuuskosken eläkkeelle jäämisen takia.

Kuva: Olli Seppälä. Kirkolliskokouksen istuntosali Turun kristillisellä opistolla.

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliJehovan todistajien valtakunnansali tuhoutui tulipalossa Pöytyällä – poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi
Seuraava artikkeli”En halua olla uhmakas, mutta…” – Kansanedustaja Päivi Räsäsen Pridea koskevasta Twitter-viestistä esitutkinta

Ei näytettäviä viestejä