Björn Vikström virallisesti ehdolle arkkipiispaksi

Arkkipiispan hiippa

Porvoon hiippakunnan piispa Björn Vikström on nyt virallisesti ehdolla arkkipiispan vaalissa. Vikströmin valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjat toimitettiin tänään torstaina Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituliin. Myös Björn Vikströmin kampanjasivut on avattu.

Vikström on kertonut jo aiemmin, että hän aikoo asettua ehdokkaaksi.

Aiemmin kapituliin on toimitettu teologian tohtori, rovasti Heli Inkisen valitsijayhdistyksen paperit.

Vikströmin ja Inkisen lisäksi aikomuksestaan lähteä ehdokkaaksi ovat kertoneet Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luoma ja Turun arkkihiippakunnan entinen piispa, kansanedustaja Ilkka Kantola.

Piispaehdokkaan voi asettaa valitsijayhdistys, jonka muodostaa vähintään 30 vaalissa äänioikeutettua henkilöä. Äänioikeus vaalissa on arkkihiippakunnan papeilla ja lehtoreilla sekä seurakuntien valitsemilla maallikkovalitsijoilla. Lisäksi äänioikeutettuja ovat kirkolliskokousedustajat sekä hiippakuntavaltuustojen, tuomiokapitulien ja kirkkohallituksen jäsenet. Kaikkiaan tulevan arkkipiispan valitsee 1 525 henkilöä.

Arkkipiispan vaalin ehdokasasettelu päättyy 27.11. Vaalin ensimmäinen kierros on 8.2.2018. Uusi arkkipiispa aloittaa tehtävässään kesäkuun alussa 2018.

Kuva: Aarne Ormio / Kirkon kuvapankki

Lue myös:

Arkkipiispan vaalin ehdokasasettelu alkoi – Heli Inkinen ilmoitettiin mukaan ensimmäisenä

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata digilehden ja printtilehden täältä.

1 kommentti

  • Seppo Heinola sanoo:

    Todella mielenkiintoiset nuo hiipassa olevat risti ja lilja-symbolit…

    Ilmoita asiaton kommentti