Blogi: Kari Kanala on kirkon vuoden kasvo mediassa

Kari Kanala kuvattuna seimihahmon ( Josef ) kanssa 11.11.2019

Mediatuottaja ja pappi Jan Ahonen listaa blogissaan kirkon vuoden kasvoja. Hän pitää Paavalin seurakunnan kirkkoherraa Kari Kanalaa päätä pitempänä muita.

Valintaansa Ahonen perustelee erityisesti sillä, että Kanala ottaa kirkossa usein ”vain viihteeksi” tuomitut asiat tosissaan, muttei liian vakavasti.

"Avaamalla kirkon ovet jalkapallon ja jääkiekon kisakatsomoiksi hän on löytänyt kirkoista karkotetun yleisön. Tarkkaavainen huomaa, että Kanala livauttaa ”hömpän” keskelle aina muutaman sanan kirkosta ja uskosta", Ahonen perustelee.

Kanala ei myöskään ole unohtanut kirkon sanomaa julkkiksen roolissa.

"Ottamalla riskin ja suostumalla Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan asiantuntijaksi, Kanala on tervetullut satojentuhansien suomalaisten olohuoneisiin ja lukuisten työpaikkojen kahvipöytiin."

Ahonen muistuttaa, että Kanala on joutunut julkisuudessa myös negatiiviseen valoon esimerkiksi vastaamaan sanoistaan niin sanotussa roasting-tapauksessa.

Ahonen työskentelee Helsingin seurakuntien viestinnässä mediatuottajana ja somekouluttajana. Hän seuraa ja tekee itse mediaa ja saa päivittäin sähköpostiinsa raportit kirkon medianäkyvyydestä.

"Toki täytyy myöntää, että työpaikkani vuoksi saamani otos on varsin pääkaupunkiseutukeskeinen. Kun pohditaan kirkon kasvoja, kyse ei ole pelkästään kirkon työntekijöistä. Kaikki kirkon jäsenet ovat myös kirkon kasvot tässä maailmassa", Ahonen kirjoittaa blogissaan.

Kuva: Jukka Granström. Kari Kanala marraskuussa 2019.

Lue myös:

"Linjaus kuvannee hyvin nykyaikaa" – Vuoden uskontouutinen on koulujen joulujuhla

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.