Britannian BBC aikoo lisätä uskontoa käsitteleviä ohjelmiaan

Britannian yleisradioyhtiö BBC lupaa verkkosivuillaan, että uskonnon määrä sen ohjelmissa kasvaa entisestään. Uskonnon on määrä näkyä niin tv:ssä kuin radiossakin.

BBC myös perustaa uuden kansainvälisen uskontoasioiden ryhmän. Sitä johtaa uskontoaiheisiin erikoistunut toimittaja.

Yleisradioyhtiö julkisti joulukuussa yhteenvedon uskontoon ja etiikkaan liittyvästä aineistostaan. Pääjohtaja Tony Hallin mukaan kaikkien uskontojen edustajat ovat sanoneet haluavansa oppia näistä aiheista.

– He näkevät, että jos todella haluamme ymmärtää maailmaa, meidän täytyy ymmärtää uskoon liittyviä järjestelmiä, joiden varaan maailma nojaa.

Hänen mukaansa BBC haluaa käsitellä kristinuskon lisäksi myös muita uskontoja. Vastaisuudessa yhtiö seuraa entistä tarkemmin ei-kristillisiä uskonnollisia juhlia, kuten hindujen diwalia, juutalaisten pesahin ja muslimien ramadania.

Luvassa on myös suuri tv-sarja pyhistä paikoista ympäri maailmaa ja radiosarja moraalista 2000-luvulla. Vuoden 2019 on määrä olla ”uskomusten vuosi”. Tuolloin eri ohjelmissa seurataan, millä perusteilla ihmiset tekevät isoja päätöksiä ja mistä heidän arvonsa tulevat.

Kuva: Olli Seppälä

Edellinen artikkeliTykkylumi vei sähköt, kainuulaiset jäivät silti koteihinsa – ”Olemme täällä sisukkaita sissejä”
Seuraava artikkeliNaispappeuden mitätöinyt Jaakko Tölli moittii mukautuvia konservatiiveja: ”Liberaalit hyväksikäyttäv

Ei näytettäviä viestejä