Britannian uusi pääministeri Boris Johnson ajattelee paljon uskontoa – viljeli raamatullista kieltä

Conservative party leader Boris Johnson arriving back at his office in Westminster, London, after it was announced that he had won the leadership ballot and will become the next Prime Minister. PA PHOTOS / LEHTIKUVA / YUI MOK

Britannian tänään valittu uusi pääministeri Boris Johnson "ajattelee paljon uskontoa", mutta ei mielestään "harjoita vakavasti kristinuskoa". Johnsonin uskonnollisista näkemyksistä kertoi The Telegraph vuonna 2015. Boris Johnson on anglikaani.

Johnsonin isänpuoleinen isoisoisä Ali Kemal oli turkkilainen muslimi journalisti ja poliitikko. Johnson on muistellut BBC:n sarjassa Who do you think you are sitä, miten hänen isoisoisänsä oppi pikkupoikana muistamaan ulkoa koko Koraanin.

Itse Johnson on osallistunut King James Bible -säätiön projektiin, jossa koko Raamattu luettiin YouTube -videolle. Johnson luki Jesajan kirjan luvun 11 ja nimitti King James -käännöstä "kaikkein kauneimmaksi ja vaikuttavimmaksi yksittäiseksi Englannin kirjallisuuden teokseksi".

Äitinsä puolelta Johnsonilla on juutalaista taustaa. Hänen toinen isoisoisänsä Elias Avery Lowe oli syntyperältään venäjänjuutalainen.

Uskontoa paljon ajatteleva Johnson on viljellyt raamatullista kieltä Brexit-taistelun tuoksinassa. Viime maaliskuussa hän kehotti pääministeri Theresa Mayta "kanavoimaan Mooseksen henkeä" ja sanomaan "Brysselin faraolle – päästä minun kansani".

Suosikkikirkokseen Johnson on julkisesti nimennyt St Magnus the Martyr -kirkon, joka sijaitsee lähellä London Bridgen -siltaa Lontoon Cityssä. Kirkko paloi vuonna 1760, ja se on rakennettu uudelleen Johnsonin mukaan "upeasti".

Kuva: Yui Mok/ Lehtikuva. Boris Johnson palaamassa toimistoonsa Westminsteriin sen jälkeen, kun hänet valittiin Konservatiivipuolueen puheenjohtajaksi ja sitä myöten myös Englannin seuraavaksi pääministeriksi.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä