Demokraatti: Kansanedustaja ja entinen Turun piispa Ilkka Kantola lähtee arkkipiispan vaaliin

Kansanedustaja Ilkka Kantola

Turun arkkihiippakunnan entinen piispa ja SDP:n nykyinen kansanedustaja Ilkka Kantola on käytettävissä ensi helmikuussa käytävään arkkipiispan vaaliin. Asiasta kertoo Demokraatti . Kantolan taakse on muodostumassa noin 30 hengen tukiryhmä, kertoo Kantolaa tukemaan asettunut Helsingin Malmin seurakunnan kirkkoherra Heikki Arikka.

"Minulla on ajatus, että seuraava arkkipiispa olisi elämää kokenut ja ymmärtävä, inhimillinen, jopa rouhea mutta syvästi sivistynyt", Arikka kirjoittaa Facebook-sivuillaan.

Hänen mukaansa kirkolle tarvitaan kasvot, jotka eivät ole "vain voittajan tai elämässä onnistuneen kasvot". Hänestä armon kiteytys on Raamatun tarina tuhlaajapojan paluusta.

"Ehdotukseni on ehkä yllättävä, mutta minusta kirkon tulevan arkkipiispan pitäisi olla kotiin palaava syvien vesien kulkija, pohdiskelija, kansanedustaja, piispa ja teologian tohtori Ilkka Kantola", Arikka kirjoittaa.

Kantola vahvistaa Demokraatille, että tukiryhmällä on hänen suostumuksensa. Hän kertoo ensimmäisten pyyntöjen ehdolle asettumisesta tulleen viime vuoden puolella.

– On kiinnostavaa katsoa, että nähdäänkö tarvetta ja merkitystä sillä, että palaisi kirkon tehtäviin yhteiskunnallisesta työstä, politiikan puolelta kymmenen vuoden kokemuksella, Kantola kertoo Demokraatille.

– Katsotaanko, että sillä on jotain merkittävää lisäarvoa tässä tilanteessa, jossa yhteiskunnallinen kehitys on ripeää ja kirkon asemasta keskustellaan.

Arkkipiispa Kari Mäkinen jää eläkkeelle ensi kesäkuussa.

Kuva: Lehdistökuva Ilkka Kantolan kotisivuilta.

Lue myös:

Demokraatti kysyi Ilkka Kantolalta kiinnostusta arkkipiispan virkaan