Diakin globaalin vastuun hankkeeseen 300 000 euroa

Opetusministeri Krista Kiuru (sd.) on myöntänyt 10 miljoonaa euroa ammattikorkeakoulujen työelämälähtöiseen opetus-, tutkimus- ja kehitystyöhön.

Tuen saajien joukossa on myös hanke, jossa Diakonia-ammattikorkeakoulu on päähakijana. Globaalin vastuun sekä kestävän kasvun ja osallisuuden periaatteet osaksi kansainvälistä TKI -toimintaa sai rahaa 300 000 euroa. TKI tarkoittaa tutkimus-, kehitys-, ja innovaatiotoimintaa.

Ammattikorkeakoulujen työelämälähtöisen opetus-, tutkimus- ja kehitystyön edellytysten vahvistamiseen sisältyy vuoden 2013 työllisyyttä ja taloudellista kasvua lisäävään III lisätalousarvioon 10 miljoonaa euroa. Avustuksilla rahoitetaan yhteensä 17 hanketta.

Kahdessa rahoitettavassa hankkeessa ovat mukana kaikki ammattikorkeakoulut. Näille hankkeille osoitetaan yhteensä 3 miljoonaa euroa.

Lisämääräraha on tarkoitettu toimenpiteisiin, joilla vahvistetaan osaamisperusteista kasvua ja ammattikorkeakoulujen edellytyksiä työelämälähtöiseen opetus-, tutkimus- ja kehitystyöhön erityisesti teollisuus- ja palvelusektorilla sekä hyvinvointipalveluissa.

Avustukset perustuvat opetus- ja kulttuuriministeriön avoinna olleeseen hakuun, johon saapui määräaikaan mennessä 31 hakemusta. Yhteensä avustuksia haettiin yli 16 miljoonan euron edestä.

(Kuva: STT-lehtikuva/valtioneuvoston kanslia)

Rahoitettavat hankkeet

Edellinen artikkeliPaavi Franciscus on vuoden parhaiten pukeutunut mies
Seuraava artikkeliAasi – nöyrä kantaja

Ei näytettäviä viestejä