Diakonia-lehti lopettaa, Diakonia+ jatkaa ilmestymistä verkossa

Diakonin virkapaita

Diakonia-lehden viimeinen numero ilmestyy joulukuussa 2019. Seurakuntien säästöpäätösten ja digimurroksen myötä lehden tilausmäärä on laskenut niin voimakkaasti, että Diakonia ry:llä ei ole enää edellytyksiä julkaista lehteä, Kirkon viestintä kertoo tiedotteessaan.

Kirkkohallituksen Diakonia ja sielunhoito -yksikkö julkaisee jatkossa ilmaista verkkolehteä nimellä Diakonia+, joka korvaa osittain paperisen Diakonia-lehden. Diakonia ry jatkaa edelleen toimintaansa. Siihen kuuluvat Kirkon diakonia ja sielunhoito, Diakoniatyöntekijöiden Liitto, Suomen Seurakuntaopiston Säätiö, Kirkkopalvelut, Suomen Merimieskirkko, Espoon diakoniasäätiö Edistia, Oulun Diakonissalaitoksen Säätiö sekä Martinus-säätiö.

Diakonia-lehden ensimmäinen numero ilmestyi vuonna 1960. Lehden julkaisijoina ja taustayhteisöinä toimivat alussa Helsingin diakonissalaitos, Suomen Diakonissalaitosten liitto, Kirkon diakoniatyön keskus, Suomen Kirkon Sisarliitto ja Suomen Diakonien liitto sekä Helsingin yliopiston sosiaalietiikan ja diakonian laitos. Lehteä nyt julkaiseva Diakonia ry perustettiin vuonna 1973, jonka jälkeen lehden julkaisu siirtyi sen vastuulle.

Diakonia-lehti on toiminut kirkon diakonian äänenkannattajana. Lehteä ovat lukeneet etenkin diakoniasta vastaavat työntekijät ja luottamushenkilöt seurakunnissa, laitoksissa ja järjestöissä sekä ammattiin opiskelevat ja kouluttavat.

Kuva: Olli Seppälä. Diakoniatyöntekijän virkapaita.

Lue myös:

Uusi verkkolehti Diakonia+ haluaa ärsyttää keskustelemaan ja innostaa toimimaan

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.