Diakonissalaitos myi Terveystalon osakkeensa – kauppahinta liki 140 miljoonaa euroa

Diakonissalaitos on myynyt omistamansa koko 10,52 prosentin osuuden Terveystalo Oyj:n osakkeista OP-ryhmään kuuluville Pohjola Vakuutukselle ja OP-Henkivakuutukselle. Kauppasumma on noin 138 miljoonaa euroa.

Diakonissalaitos sai haltuunsa Terveystalon osakkeita vuonna 2016, kun Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön omistama Diacor terveyspalvelut Oy yhdistyi Terveystaloon.

– Terveystalon osakkeet ovat olleet sijoitusomaisuuttamme. Koska kyse oli huomattavasta osasta sijoitusvarallisuuttamme, olemme käyneet pitempään keskusteluja sijoituksen hajauttamisesta. Nyt päätimme myydä osakkeet, sanoo Diakonissalaitoksen talousjohtaja Jukka Rautavalta.

Terveystalon myynnistä saadut tuotot Diakonissalaitos aikoo sijoittaa edelleen muun muassa osakkeisiin ja korkoinstrumentteihin.

– Käytämme sijoituksissamme useita varainhoitajia. Sijoitusten tuotot tullaan jatkossakin ohjaamaan Diakonissalaitoksen tarkoituksen mukaiseen toimintaan, Rautavalta sanoo.

Diakonissalaitos määrittelee itsensä yleishyödylliseksi säätiöksi, "jonka toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla autetaan niitä, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään".

Kuva: Jukka Granström. Diakonissalaitoksen kirkko Helsingissä.

Lue myös:

Helsingin Diakonissalaitos pyrkii laajentumaan valtakunnalliseksi diakonia- ja sotetoimijaksi

Helsingin Diakonissalaitos myy Diacorin Terveystalolle

Helsingin Diakonissalaitos vaihtaa nimensä – lue muutokseen vaikuttava syy

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.