Dokumentti syrjäytyneistä nuorista sai Kirkon Mediasäätiön palkinnon

Dokumenttiohjaaja Virpi Suutari sai Kirkon Mediasäätiön Katso minuun -palkinnon elokuvastaan ”Hilton! Täällä ollaan elämä”. Palkinto jaettiin Oulun lasten- ja nuortenelokuvien festivaaleilla.

– Suutarin elokuva on hienovireisyydessään ja osoittelemattomuudessaan vaikuttava dokumentti syrjäytymisvaarassa olevista nuorista aikuisista. Se antaa äänen niille, joiden ääntä harvemmin kuullaan, palkinnon saajan valinnut ekokuvaohjaaja Zaida Bergroth toteaa.

Elokuva seuraa Nuorisosäätiön asuntoihin majoitettuja päähenkilöitä ja näiden elämänvaiheita parin vuoden ajan. Yhden henkilön alkoholinhuuruista arkea rytmittävät tapaamiset 7-vuotiaan tyttären kanssa, toinen valmistautuu elämään yksinhuoltajaäitinä, kolmas etsii suuntaa tyttöystävän ja huolehtivan isoäidin patistamana.

– Vaikka elokuva ei ole kevein katseltava, tuntuu että ilmassa on sen loputtua enemmän happea. Pehmentelemättömyys puhdistaa, keskustelu olennaisista asioista tuntuu taas mahdolliselta, Bergroth jatkaa.

Kirkon mediasäätiön palkinnolla tuetaan kotimaista lasten ja nuorten elokuvaa sekä kannustetaan elokuvantekijöitä kristillisen vastuun ja arvomaailman pohdintaan.

Edellinen artikkeliPallo hukassa? – Seurakunta ja koripallojoukkue yhteistyöhön
Seuraava artikkeliUskonnottomillakin hengellisiä kokemuksia

Ei näytettäviä viestejä