Dosentti Minna Hietamäki jatkaa Luterilaisen maailmanliiton neuvostossa

Windhoekissa koolla oleva Luterilaisen maailmanliiton (LML) yleiskokous valitsi lauantaina uuden neuvostonsa jäsenet. Neuvoston toimikausi kestää kuusi vuotta. Suomen kirkon edustajana neuvostoon valittiin ekumeniikan dosentti, teologian tohtori Minna Hietamäki. Hän työskentelee tutkijana Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa.

Hietamäki on toiminut neuvostossa jo edellisenä kautena. Windhoekin-yleiskokous on hänen mukaansa sujunut kokonaisuudessaan hyvin.

– Melko haastava logistiikka monine hotelleineen on toiminut. Puheenjohtaminen on ollut täysistunnoissa hyvää, ja puhujat ovat pitäneet puheensa määrämittaisina, joten aikaa keskustelulle on jäänyt, aikataulu on pitänyt ja jumalanpalveluselämä on ollut rikasta, Hietamäki kertoo Kotimaa24:lle.

Hän kertoo kiinnittäneensä huomiota tämänkertaisessa yleiskokouksessa esimerkiksi siihen, että tässä kokouksessa ovat nousseet esiin erityisesti erilaiset väkivallan muodot, myös sukupuoleen kohdistuva väkivalta.

– Väkivallan teeman kautta on päästy keskustelemaan erilaisten heikommassa asemassa olevien ihmisten tilanteista hyvin monipuolisesti. Ihmisarvon teeman kautta on päästy kiinni sekä globaalia etelää että pohjoista koskettaviin ilmiöihin, kuten työttömyys, syrjäytyminen, osattomuus, köyhyys.

LML:ssä on Hietamäen mukaan vastaisuudessa keskeistä tehdä päätöksiä, jotka vievät kohti kestävämpää taloutta ja ohjelmatyöskentelyä ja jotka tukevat jäsenkirkkojen välistä vuoropuhelua erilaisissa kysymyksissä.

Miten mandaattinsa uusinut neuvoston jäsen arvioi LML:n tulevaisuuden mahdollisuuksia ja uhkia?

– LML voi ajautua vakaviin haasteisiin, jos ohjelmatyöskentelyn rahoitusta ei pystytä ylläpitämään. Myös erilaisten vuoropuhelun mekanismien kehittäminen on tärkeää, sellainen luo uudenlaisia mahdollisuuksia jäsenkirkkojen yhteistyölle, Hietamäki toteaa.

Kotimaan artikkelitoimittaja Jussi Rytkönen raportoi LML:n yleiskokouksesta Namibian Windhoekista.

Kuva: Matti Karppinen

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata digilehden ja printtilehden täältä.

***

Lue myös:

Minna Hietamäki NNKY:n puheenjohtajaksi

Edellinen artikkeliKolumni: Uusi kirja Raamatusta pohtii omaperäisellä tavalla, mitä Pyhä kirja sanoo meille tänään
Seuraava artikkeliKokemuksesta puhuminen pelottaa, kuoleman rajalla käyneet kertovat teologian pro gradu -työssä

Ei näytettäviä viestejä