Edustaja-aloite: Tehdään selvitys vihkioikeudesta luopumisesta

Kirkolliskokouksessa arkkihiippakuntaa edustava oikeustieteen lisensiaatti Risto Tuori on tehnyt edustaja-aloitteen. Siinä hän esittää, että kirkkohallitus selvittäisi, onko kirkon aiheellista luopua avioliittoon vihkimisestä, sekä ryhtyy sen johdosta tarvittaviin toimenpiteisiin.

Tuori on uusi kirkolliskokousedustaja. Hän kertoo, ettei aivan tarkkaan tiennyt, miten avioliittolain tuleva muutos ensi vuoden maaliskuussa on otettu huomioon kirkon hallinnossa.

– Keskustelin asiasta kirkolliskokouksen alussa arkkipiispan kanssa. Kävi ilmi, että kirkon hallinnossa ei missään ole selvitetty sitä, mitä juridisia ja muita seurauksia kirkon vihkioikeudesta luopumisesta kirkolle olisi. Tätä vaihtoehtoa on kuitenkin väläytelty aikaisemmassa keskustelussa yhtenä mahdollisuutena reagoida avioliittolain muuttumiseen, Tuori sanoo.

Tuori korostaa sitä, että aloitteen tekeminen ei tarkoita sitä, että hän itse olisi ehdottomasti vihkioikeudesta luopumisen kannalla.

– Nyt vain on viimeinen hetki tehdä tuollainen selvitystyö, mikäli kirkko haluaa olla valmiina kun avioliittolain muutos 1.3.2017 tulee voimaan, Risto Tuori sanoo.

Kuva: Marcello Gambetti/ Freeimages

Lue myös:

Kirkkoherraraati: ”Kirkko ei päätä, ketkä solmivat avioliiton”

Edellinen artikkeliOulun tuomiorovastin virkaa haki kolme henkilöä
Seuraava artikkeliBjörn Vikström: ”Pappien ei pidä lähteä vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja”

Ei näytettäviä viestejä