Eero Junkkaala ruoskii viidesläisyyttä

Eero Junkkaala kirjoitti Kotimaan kolumnissaan (12.2.), että viidesläisyydessä yhdistyvät neljän aikaisemman herätysliikkeen hyvät puolet. Nyt hän ottaa blogissaan Seurakuntalainen.fi :ssä viidesläisyyden kriittiseen tarkasteluun.

Junkkaalan mukaan evankelioiva herätysliike on hankala, koska uskoontulovaatimuksineen se vetää uskon ja epäuskon rajaa selvemmäksi eikä tällainen miellytä kaikkia.

"Näissä rajanvedoissa olemme epäilemättä syyllistyneet myös sellaisten barrikadien korottamiseen, jolla olemme suotta karkottaneet ihmisiä luotamme. Opillinen linjanveto kuuluu myös kutsumukseemme. Sekään ei luonnollisesti sovi kaikkien pirtaan. Meidän olisi hyvä ymmärtää, että kaikki kristityt eivät yksinkertaisesti ole opillisesti orientoituneita, jolloin heidän on vaikea ottaa harteilleen tiukan opillista kaapua", Junkkaala kirjoittaa blogissaan.

Junkkaala kirjoittaa myös, että viidesläisillä on sama kiusaus kuin muillakin herätysliikkeillä sisällyttää oikean uskon määritelmään sellaista, mikä sinne ei varsinaisesti kuuluisi.

"Meille on syntynyt ajatus, että juuri meidän putiikissamme on kaikkein oikein usko, niin kuin saattaa ollakin. Mutta ovatko kaikki maailman kristityt, jotka eivät tunnustaudu meikäläisiin korostuksiin, enemmän tai vähemmän väärässä? Vainko tunnustuksellinen luterilaisuus on säilyttänyt puhtaan evankeliumin tässä maailmassa? Jopa jossain suomalaisessa seurakunnassa saattaa olla ihan oikeaa uskoa, vaikka siellä ei olisi kuultu meikäläisistä mitään!"

Lue Seurakuntalainen.fi:stä Junkkaalan blogikirjoitus Herätysliikkeen norsunluutorni

Lue Junkkaalan omasta blogista Kotimaan kolumni Kirkon ulkopuolella ei ole pelastusta