Eerola huolestunut homo- ja juutalaisvastaisista muslimisaarnaajista

Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola on huolissaan homo- ja juutalaisvastaisista muslimisaarnaajista, joita on hänen mukaansa käynyt Suomessakin.

Hänen mielestään keskustelussa tasa-arvoisesta avioliittolaista on perinteistä avioliittokäsitystä kannattavat yritetty leimata homovastaisiksi, mutta todellinen uhka seksuaalivähemmistöjä kohtaan tulee muualta.

Eerola väittää, että "Helsingin muslimiyhteisö" olisi vuosien saatossa kutsunut ulkomaalaisia muslimisaarnaajia puhujiksi tilaisuuksiinsa ja muslimisaarnaajat olisivat levittäneet puheillaan vihaa myös juutalaisia kohtaan. Eerola vaatii "Suomen muslimiyhteisöä" sanoutumaan julkisesti irti kuvaamistaan saarnaajista ja sanoo toivovansa anteeksipyyntöä siitä, että tällaisia puhujia on kutsuttu.

Eerola on jättänyt aiheesta kirjallisen kysymyksen.

Suomen islamilaisen neuvoston varapuheenjohtaja ja tiedottaja Pia Jardi ihmettelee Eerolan kirjallista kysymystä. Jardi toteaa yleisellä tasolla, että yksittäiset ihmiset voivat kutsua Suomeen erilaisia henkilöitä, mutta "Suomen muslimiyhteisö" ei kutsu ketään.

- Leimataan koko muslimiyhteisö tietämättä edes näiden ihmisten kantaa. Eihän täällä ole kukaan kuolemantuomiota levittämässä, se on ihan vissi ja varma, se on eri asia mitä sitten islam sanoo. Luulisi, että olisi enemmän kotimaan ongelmiin aikaa puuttua eikä tällaisiin asioihin. Suomi on kuitenkin demokraattinen maa ja jokaisella on oikeus elää Suomen lainsäädännön mukaan. Tietysti jos joku tekee rikoksen, siihen pitää puuttua Suomen lain mukaan, Jardi sanoo.

- Jos joku on tänne tuonut jonkun henkilön, aika ylilyönti on, että muslimiyhteisön pitäisi pyytää anteeksi, kukakohan se yhteisö sitten olisi. Kuinkakohan paljon kaikkien muiden uskontokuntien saarnaajia on tutkittu, mitä he ajattelevat tietyistä asioista, Jardi kysyy.