Ekumeeninen teko -tunnustus koululaisten vaellustapahtumasta

Vuoden 2015 Ekumeeninen teko -tunnustus myönnettiin tänä vuonna Lohjalle. Sen saivat Lohjan ekumeeniset naiset ja edustamansa seurakunnat sekä kolme lohjalaista koulua.

Palkitseminen tapahtui tällä viikolla Porissa Suomen Ekumeenisen Neuvoston syyskokouksessa. Tunnustus annettiin koululaisten ekumeenisesta vaellustapahtumasta, joka toteutettiin Lohjalla toukokuussa 2015.

Perusteluissa todetaan, että ekumeeninen vaellus on ennakkoluuloton aloite, joka tuo esille kristittyjen yhteyttä ja vieraanvaraisuutta. Se vahvistaa seurakuntien yhteistyötä koulun kanssa ja edistää oppilaiden oman uskonnon näkyvyyttä ja sen opetusta koulussa.

Ekumeenisen neuvoston puheenjohtaja, katolinen piispa Teemu Sippo luovutti kunniakirjat Lohjan ekumeeniset naiset -työryhmälle ja seurakunnille, joilla on edustus työryhmässä.

Koululaisten ekumeeninen vaellus järjestettiin Lohjan keskusta-alueen koulujen viidensien luokkien oppilaille. Myös ET-oppilaat kutsuttiin mukaan. Vaellukseen osallistui noin 100 oppilasta ja he tutustuivat vaelluksen kuluessa kuuteen Lohjan keskusta-alueella sijaitsevaan kristilliseen seurakuntaan.

Oppilaille oli laadittu tehtävävihkoset, johon jokainen seurakunta oli suunnitellut kolme kysymystä. Näihin saatiin vastaukset esittelyn aikana. Lisäksi vihkosen viimeiselle sivulle kerättiin kuusi kristinuskon yhteistä perusasiaa, jotka yhdistävät kaikkia kristittyjä.

Vaelluksen kesto oli kolme tuntia. Viimeisessä seurakunnassa oppilaat aterioivat koululta saatuja eväitä. Seurakunnat tarjosivat oppilaille jäätelöt. Hyvien kokemusten perusteella Lohjan ekumeeniset naiset -työryhmä on päättänyt järjestää vaelluksen myös ensi vuonna.

Ekumeeninen teko -tunnustuksen kautta nostetaan esiin ekumeeninen aloite tai toimintamuoto, joka vahvistaa ekumeenista asennetta ja vie eteenpäin pyrkimystä Kristuksen kirkon näkyvään ykseyteen. Tunnustus annettiin ensimmäisen kerran vuonna 2011.

Kuva: Raino Salmijärvi. Vasemmalta Ekumeenisen neuvoston uusi pääsihteeri Mari-Anna Pöntinen, Tarja Dejanova, Adventtiseurakunta, Liisa Borenius, Vapaaseurakunta, Sirkka-Liisa Manner, Vapaaseurakunta, Tuula Törnroos, Lähetysseurakunta, Tuula Kannisto, Helluntaiseurakunta, Jenni Pesola, Lohjan evl seurakunta, Nina Hurme, Karjalan valistajien kirkko, pääsihteeri Heikki Huttunen ja puheenjohtaja, piispa Teemu Sippo.

Lue myös:

Suomen Ekumeeninen Neuvosto: Ihmisarvolla ei ole hintalappua

Arkkipiispa Leo: Uskonnonopetuksen uudistajia ei kiinnosta vähemmistöjen ääni

Edellinen artikkeliKarjalainen: Piispa varottaa esikoislestadiolaisia lahkoontumisesta
Seuraava artikkeliPiispa Kalevassa: Kirkko ei käännytä maahanmuuttajia

Ei näytettäviä viestejä