Englannin kirkko vastaa 3 300 epäilyyn hyväksikäytöstä

Lontoon Westminster Abbey

Englannin kirkko saa pian vastattavakseen yli 3 300 epäilyä hyväksikäytöstä, kertoo brittilehti The Guardian. Lukuun sisältyy niin seksuaalista kuin taloudellista hyväksikäyttöä.

Syynä on Independent inquiry into child sexual abuse -työryhmän (suom. Riippumaton selvitys lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä) tekemä selvitys, jossa edetään kuulemisiin maaliskuussa.

Työryhmä selvittää hyväksikäyttötapauksia julkisissa laitoksissa ja instituutioissa.

– Nämä eivät tule olemaan helppoja vuosia. Me tulemme kuulemaan syvästi satuttavia kertomuksia hyväksikäytöstä, sen huonosta ehkäisystä ja peittelystä. Me tulemme... tuntemaan syvää häpeää, sanoi Englannin kirkon piispa Peter Hancock kirkolliskokoukselle viime viikolla.

Englannin kirkon jokaisessa hiippakunnassa työskentelee yhteyshenkilö, joka työskentelee ilmi tulleiden hyväksikäyttötapausten kanssa. Piispa Hancockin mukaan kirkon on silti syytä nopeuttaa toimenpiteitä, jotka edesauttavat hyväksikäyttötapausten selvittämistä.

Englannin kirkko kertoi hyväksikäyttötapausten määrästä jo vuonna 2016.

Oikaisu 14.2.2018 kello 9.10: Toisin kuin jutussa virheellisesti kirjoitettiin, 3 300 epäillystä hyväksikäyttötapauksesta vain koskee seksuaalista hyväksikäyttöä.

Kuva: Olli Seppälä. Westminster Abbey Lontoossa.

Lue myös:

Australian anglikaanien hyväksikäyttöskandaalissa yli tuhat uhria

1 kommentti

 • Tuomas Mäkipää sanoo:

  Yksikin hyväksikäyttötapaus on liikaa ja kirkon on tehtävä kaikkensa, jotta vanhat tapaukset selvitetään ja ettei hyväksikäyttöä tapahdu.

  Valitettavasti The Guardianin lainaus on hieman epätarkka. Luku 3300 sisältää kaikki ilmoitukset ja varsinaiset hyväksikäyttöepäilyt, myös historialliset. Lisäksi sanalla ‘abuse’ tarkoitetaan lasten seksuaalisen hyväksikäytön lisäksi henkistä ja taloudellista hyväksikäyttöä sekä heitteillejättöä, myös aikuisiin kohdistuvaa.

  Kirkolliskokouksessa esitettiin nimenomainen toive, että lehdistö harjoittaisi tarkuutta luvuista kertoessaan.

  Jokainen näistä on tapauksista on liikaa. Ja valitettavasti tilastojen ja tosiasioiden valossa voidaan todeta että tässä ei ole kaikki. Tapauksia jää myös raportoimatta.

  IICSA:n kuulemisiin on valmistauduttu jo jonkin aikaa. Tämä kuuleminen keskittyy nimenomaan esiin tulleisiin lasten seksuaalisiin hyväksikäyttöihin.

  Kirkolliskokous kuunteli hyväksikäytön uhrien omia kertomuksia siitä, kuinka kirkko on epäonnistunut heidän auttamisessa.

  Ilmoita asiaton kommentti