Ensimmäiset myynnissä – Kirkkohallituksen vanhoihin tiloihin asuntoja

Kirkkohallitus myi toimitilansa Helsingin Katajanokalla vuonna 2013. Vanhoihin tiloihin tehtävät ensimmäiset hulppeat, vielä remontoimattomat asunnot ovat ennakkomyynnissä. Ne sijaitsevat Luotiskadun ja Satamakadun kulmassa Asunto Oy Helsingin Luotsilinnassa. Samassa kiinteistössä sijaitsi viimeksi Kirkon ulkomaanapu.

Asunnoista on tulossa poikkeuksellisia sekä sijaintinsa että kulttuurihistoriallisen arvonsa puolesta. Luotislinnan on suunnitellut arkkitehtitoimisto Gesellius, Lindgren & Saarinen, ja siellä on asunut muun maussa taidemaalari Albert Edelfelt.

Osa asunnoista on suuria, yli 200 neliöisiä ja hinnat jopa 3 miljoonaa. Ensimmäiset asunnot on jo varattu.

– Kiinnostus asuntoja kohtaan on ollut hyvä. Ensimmäisessä näytössä oli satakunta ihmistä, sanoo asuntojen myyntiä hoitava kiinteistövälittäjä Juhani Mähönen.

Luotsilinna on neljästä rakennuksesta ainoa, jonka muuttamisen asunnoiksi asemakaava sallii heti. Muiden kolmen kiinteistön osalta asemakaavamuutos on vireillä.

– Odotamme Luotsilinnan rakennuslupaa muutaman viikon sisällä. Koko projekti on valmis arviolta 2017–18, sanoo Kalevala Rakennus Oy:n toimitusjohtaja Timo Korhonen.

Rakennuttaja kutsuu neljän kiinteistön kokonaisuutta nimellä Katajanokan Loisto.

Kirjallisessa markkinointimateriaalissa puhutaan pääasiassa vain kiinteistöjen arkkitehtuurista, mutta ei mainita mitä toimijoita kiinteistöissä on aiemmin ollut. Onko kirkko omistajana jätetty tarkoituksella pois?

– Suulliseesti kerromme kyllä, että kiinteistössä on ollut muun muassa Pauligin paahtimo ja kirkkohallitus. Ne ovat osa kiinteistöjen poikkeuksellista historiaa, mutta emme ikään kuin ratsasta edellisillä omistajilla. He kuuluvat tarinaan, mutta emme käytä sitä suoraan markkinoinnissa, Korhonen sanoo.

Kuva: Kalevala Rakennus Oy

Lue lisää:

Kirkkohallitus siirtyy nautintoaineesta toiseen

Edellinen artikkeliHuumoria ja saarnaa
Seuraava artikkeliHelsingin hiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä

Ei näytettäviä viestejä