Eroakirkosta.fi sai kilpailijan

Kirkosta eroajalla on nyt valinnan varaa. Tänään aloittanut Maistraatti.fi:n eropalvelu ajaa samaa asiaa kuin Eroakirkosta.fi.

Maistraatti.fi-sivulla voi ilmoittaa eroavansa kirkosta tai muusta uskonnollisesta yhdyskunnasta. Palvelun käyttö vaatii sähköistä tunnistautumista verkkopankkitunnuksilla, sirullisella henkilökortilla tai mobiilivarmenteella.

Sähköinen tunnistautuminen vaikeuttaa kiusantekomielessä tehtyjen eroilmoitusten tekemistä, todetaan Aluehallintoviraston tiedotteessa.

Uudessa palvelussa tieto siirtyy suoraan väestötietojärjestelmään, mikä säästää maistraateissa tehtävää työtä merkittävästi. Tiedonsiirto tapahtuu entistä nopeammin, kun tähän saakka käytössä ollut manuaalinen työvaihe jää pois. Tieto eroamisesta välittyy palvelun kautta asianomaiselle uskonnolliselle yhdyskunnalle sekä verohallintoon.

– Hyvä vain, että sähköisiä palveluja lisätään, kommentoi Vapaa-ajattelijoiden liiton puheenjohtaja Petri Karisma uutta eropalvelua.

Karisma ei usko että uusi eropalvelu vaikuttaa vielä vuosiin Eroakirkosta.fi:n käyttäjämääriin. Nykyään noin 95 prosenttia kirkosta eroamisista tehdään sen kautta.

Lisäksi Karisma epäilee, että Maistraatti.fi:ssä vaadittava vahva tunnistautuminen rajoittaa ainakin alkuvaiheessa sen käyttöä uskonnollisesta yhdyskunnasta erottaessa. Eroakirkosta.fi ei vaadi samanlaista tunnistautumista.

Lue myös:

Eroakirkosta.fi:n kautta eronnut jo puoli miljoonaa suomalaista

Yli 16 000 liittynyt – Tänä vuonna syntyy liittymisennätys

Edellinen artikkeliRanskan imaameille esitetään saarnalupaa
Seuraava artikkeliPiikkiön kirkon urkuja rahoitetaan joukkorahoituksella

Ei näytettäviä viestejä