Espoon piispanvaali käyntiin – kisapappi Leena Huovinen lähdössä ehdokkaaksi

Kisapappi Leena Huovinen. Kuvattu Helsingin yliopistolla.

Johtavana oppilaitospappina ja kisapappina työskentelevä rovasti Leena Huovinen, 54, on lähdössä ehdolle Espoon hiippakunnan piispanvaaliin. Huovinen kertoo Kotimaa24:lle, että häntä on pyydetty ehdokkaaksi ja hän on vastannut kyselyihin myöntävästi.

Äänioikeutetut tukijat keräävät parhaillaan Huovisen kannattajien listaa. Ehdokkaan voi asettaa valitsijayhdistys, jonka muodostaa vähintään 30 vaalissa äänioikeutettua henkilöä.

Huovinen kertoo, että hänen kiinnostustaan ehdokkuuteen kysyttiin myös Helsingin piispanvaalissa ja arkkipiispanvaalissa.

– Tällä kertaa mietiskelin rauhassa ja vakavasti asian läpi. Olen tehnyt papin työtä 20 vuotta. Uskon, että minulla olisi annettavaa kirkon sisällä niistä verkostoista, joissa olen tehnyt työtä.

Leena Huovinen on koulutukseltaan teologian maisteri. Hän on työskennellyt Helsingin seurakuntayhtymän yliopistopappina Helsingin yliopistossa vuodesta 1998. Nykyään Huovinen on johtava oppilaitospappi. Vuodesta 2004 hän on toiminut lisäksi Kirkkohallituksen nimittämänä kisapappina.

– Rakastan työtäni molemmissa paikoissa. Yliopistopapin työni kautta ymmärrän pääkaupunkiseudun todellisuutta, Huovinen sanoo.

Hän pitää vahvuutenaan piispaehdokkaana lisäksi sitä, että on tehnyt koko työuransa ajan runsaasti sielunhoitotyötä. Huovinen on myös työnohjaaja ja työyhteisökonsultti.

Sukupuolta Huovinen ei pidä omalla kohdallaan vaaliasetelmassa erityisenä asiana.

– Olen se, kuka olen, ja satun olemaan nainen.

Espoon hiippakunnan piispanvaali on määrä järjestää loka–marraskuussa. Hiippakunnan nykyinen piispa Tapio Luoma aloittaa arkkipiispana kesäkuussa.

Kuva: Tom Norrgrann / Kirkon kuvapankki

Lue myös:

Kirkossa saatetaan ratkaista kolme piispanvaalia vielä tänä vuonna

Kommentti: Katseet kääntyvät nyt Espoon piispanvaaliin, ja siinä miehillä on väistämisvelvollisuus

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.