Espoon piispanvaalin ensimmäisen kierroksen ääniharava Kaisamari Hintikka: Sukupuoli ei ratkaissut

Kaisamari Hintikka

Espoon hiippakunnan piispanvaalin ensimmäisen kierroksen ääniharava oli Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteeri, teologian tohtori Kaisamari Hintikka 338 äänellä. Hän sanoo olevansa tuloksesta sekä iloinen että kiitollinen.

– Minusta tämä oli hyvässä hengessä käyty vaali. Paneelikeskustelut olivat muutaman päivän aikana, mutta silti syntyi hyvää dialogia meidän ehdokkaiden välillä, mikä varmaan edesauttoi valitsijoita saamaan paremman kuvan meistä.

Espoon piispanvaalissa toiselle kierrokselle pääsivät Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteeri Kaisamari Hintikka ja jumalanpalveluselämän kouluttaja Juhani Holma. Toiselta kierrokselta putosi niukasti Savonlinnan seurakunnan kirkkoherra Sammeli Juntunen, joka sai alustavan tuloksen mukaan viisi ääntä vähemmän kuin Holma. Kotimaa24:n uutisen vaalien alustavasta tuloksesta voi lukea täältä.

Hintikka sanoo saaneensa keskustelussa läpi asioita, joita piti etukäteen tärkeinä.

– Kirkon ja yhteiskunnan suhteisiin liittyvä asioita pohdin etukäteen ja toivoin, että niistä päästäisiin keskustelemaan, kuten kävikin.

Hintikka oli viime vuonna ehdolla myös Helsingin piispanvaalissa. Vaalin jälkeen moni oli huolestunut siitä, että piispojen joukossa ei ollut enää yhtään naista.

– Sukupuoli tuli toki keskusteluissa esiin, mutta ehdokkaat itse eivät sitä pitäneet esillä. Luulen, että kaikki meistä olivat ehdolla jonkin muun kuin sukupuolen tähden. Jos pelkkä sukupuoli olisi vaikuttanut äänestäjiin, olisimme Leena Huovisen kanssa saaneet varmaan suunnilleen saman verran ääniä.

Hintikka sanoo lähtevänsä hyvällä mielellä toiselle kierrokselle Juhani Holman kanssa.

– Holmaa en tuntenut entuudestaan ennen vaalia. Odotan hyviä ja laadukkaita keskusteluja hänen kanssaan.

Hintikalla on vahva etumatka äänimäärässä Holmaan verrattuna. Hintikka sai 338, Holma 172 ääntä.

– Etumatkaa ei voi pitää itsestään selvänä. Kaikkea voi aina sattua ja tapahtua.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Kaisamari Hintikka ja Juhani Holma jatkavat Espoon piispanvaalin toiselle kierrokselle – Sammeli Juntunen putosi niukasti

Espoon piispanvaalin toiselle kierrokselle päässyt Juhani Holma: "Etumatkan kurominen on haasteellista"

Täpärästi piispanvaalin jatkosta pudonnut Sammeli Juntunen ei testamentannut ääniään tuoreeltaan

Vähiten ääniä saanut piispaehdokas Leena Huovinen jatkoon päässeille: "Toivon, ettei pelattaisi varman päälle"

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

1 kommentti

  • Jouko Halttunen sanoo:

    Kaisamari olisi hyvä piispa Espoon hiippakuntaan. Hänelle se ei olisi “eläkepaikka” koska 51-vuotias, ei voisi jättää asioita kehittämättä joten Espoon hiipakuntaan ei tulisi seuraaviksi vuosiksi pysähtyneisyyden kautta. Hänellä on runsaasti kansainvälistä kokemusta ja verkostot muihin kirkkoihin. Espoon seurakunnat joutuvat tulevina vuosina ottamaan kasvavissa määrin ottamaan huomioon eri kulttuureista tulevat ihmiset. Kulttuurien ymmärrys on tärkeää. Hän on älykäs joten pystyisi johtamaan ja organisoimaan kehityshankkeita. Hän on myös humaani joten pystyisi keskustelemaan kaiken ikäisten ja erlaisten seurakuntalaisten kanssa sosiaalisesti ja hengellisesti samalta tasolta.

    Ilmoita asiaton kommentti