Espoon tuomiokirkkoseurakunta pahoittelee riparitempausta

konfirmaatio Ylojarvi420

Kuva ei ole Espoosta eikä liity uutiseen.

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan rippikoululeirillä Yhteisvastuu-keräyksen hyväksi tarkoitettu tempaus on herättänyt julkisuudessa huomiota.

Vanhempainillan aikana vanhemmille tarjottiin tilaisuutta ostaa muutamalla eurolla pieniä etuisuuksia omille lapsilleen, kuten vapautuksen loppusiivouksesta.

”Olemme pahoillamme tapahtuneesta. Yhteisvastuun opettaminen rahalla ostettaviin erioikeuksiin, kuten ruokajonossa etuiluun perustuen, ei ollut loppuun saakka mietittyä toimintaa. Rahan ei tarvitse liikkua rippileirillä lainkaan, etenkin jos on kyse lähimmäisenrakkauden opettamisesta. Jos halutaan kerätä yhteisvastuulle varoja, tulee hankkeen olla eettisesti kestävällä perustalla, ei muiden kustannuksella tapahtuvina etuoikeuksina”, Espoon seurakunnat tiedottaa.

”Toisen huomioimisen opettelu on hyvin tärkeää. Rippileirillä sitä voi opetella monin tavoin, ilman että se tapahtuu kenenkään kustannuksella. On tärkeä miettiä, millaisen viestin annamme nuorille ja heidän perheilleen kristittynä elämisestä ja hyvistä valinnoista.”

Espoon seurakuntien rippileiritempauksesta uutisoi ensimmäisenä
Ilta-Sanomat
.

Asian taustat Kotimaa24:n uutisesta täältä

Edellinen artikkeliKeskustelu Räsäsen puheesta jatkuu vilkkaana
Seuraava artikkeliKD:n vpj: Toimittajien poliitikkojen ja kansalaisten tekopyhyys paljastui

Ei näytettäviä viestejä