Gallup: Käsitys pappien eettisyydestä ja rehellisyydestä väheni rankasti Yhdysvalloissa

Papinpaita

Käsitys pappien rehellisyydestä ja eettisyydestä on vähentynyt vuosikymmenten varrella huomattavasti, osoittaa yhdysvaltalaisen Gallup-tutkimusyrityksen kysely. Viime vuonna toteutetussa kyselyssä runsas kolmannes vastaajista piti pappeja erityisen rehellisinä tai eettisinä, kun vastaava lukema vuonna 1978 oli hieman alle kaksi kolmannesta.

Gallupin mukaan arvostuksen laskua on tapahtunut etenkin 2000-luvulla. Samana ajanjaksona Yhdysvalloissa on uutisoitu muun muassa hyväksikäyttöskandaaleista katolisessa kirkossa.

Korkeinta arvostusta nauttivat terveydenhuollossa työskentelevät eli sairaanhoitajat ja lääkärit. Heidän jälkeensä arvostuslistauksessa tulevat farmaseutit. Yli 80 prosenttia vastaajista pitää sairaanhoitajia erityisen rehellisinä ja eettisinä, kaksi kolmannesta on samaa mieltä lääkäreistä.

Suomen Kuvalehti selvitti ammattien arvostusta Suomessa viimeksi kesällä 2018. Kyselyssä kirkkoherrojen ja piispojen arvostus oli vähentynyt kahdeksan vuoden aikana, mutta pappien ja arkkipiispan arvostus oli kasvanut. Uutisen aiheesta voi lukea täältä.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Suomen Kuvalehti: Kirkkoherran, piispan ja diakonin ammattien arvostus laskussa

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.