Häkkinen katuu ainoastaan ettei sanonut enemmän

Hkkinen_Sakari205Sakari Häkkinen katuu Kuopion hiippakunnan piispanvaalin ensimmäisen kierroksen suhteen ainoastaan sitä, ettei tuonut kantojaan vielä selvemmin esiin. Hän ei kuitenkaan halua tässä vaiheessa tarkentaa mistä aihepiireistä hänellä olisi ollut enemmän sanottavaa. Häkkinen vastaa näin Tampereen emerituspiispan Juha Pihkalan arveluun, että Häkkisellä olisi kaduttavaa lausuntojensa suhteen.

Häkkinen epäili vaalikamppailun tuoksinassa, että tuomiokapitulin työilmapiiri vaarantuu, jos sittemmin vaalin toiselle kierrokselle päässeistä ehdokkaista jompikumpi valitaan. Nyt kun Häkkisen uhkakuva toteutuu, mitä hän ajattelee jatkostaan tuomiokapitulissa?

- Nyt on vielä liian aikaista sanoa mitään.

Milloin mahdollisesti on johtopäätösten aika?

- En osaa sanoa vielä, milloin teen päätöksiä.

Toiselle kierrokselle edennyt Jari Jolkkonen sanoi Kotimaa24:lle, että hänestä piispanvaali ei ole linjavaali, sillä hän vierastaa ajatusta, että piispa ajaisi voimakkaasti omaa linjaansa. Häkkinen ei alkuunkaan allekirjoita Jolkkosen kantaa.

- Tämä oli linjavaali. Minusta piispanvaalin yhteydessä päätetään hiippakunnan linjasta. Minusta olisi outoa, jos ehdokkaat eivät toisi selvästi kantojaan esille.

Torstaisessa blogikirjoituksessaan molempiin jatkoon päässeisiin teologista pesäeroa tehnyt hiippakuntadekaani kertoo, ettei todennäköisesti äänestä vaalin toisella kierroksella kumpaakaan ehdokasta.

- Ainakin tässä vaiheessa tuntuu siltä.

Jatkossa ovat piispaehdokkaat Miikka Ruokanen ja Jari Jolkkonen.

Lue myös:

Häkkinen: Vaalitulos osoitti kirkon jakautumisen

Pihkala: Piispanvaalissa olisi äidin neuvo ollut tarpeen